IT-BRANSJEN

Visma-problemer over hele Norge

Elever skulle få vite hva de var trukket ut i eksamen, men systemene var nede. Feilen skal ha blitt rettet i 12-tiden fredag.

12. mai 2023 - 09:39 | Endret 12. mai 2023 - 12:49

Visma sliter med InSchool-løsningen over hele Norge fredag morgen. Det norske IT-selskapet skal ha identifisert feilen, og jobber med å løse den. Det er første gang selskapet skulle levere eksamenstrekningen til norske skoleelever.

Visma-problemene skal ha blitt løst i 12-tiden fredag.

Over 270.000 elever skal opp til eksamen på ungdoms- og videregående skoler i vår. 

Fredag morgen klokka ni skulle de få vite hvilket fag de kommer opp i. Slik ble det ikke.

– Vi er kjent med utfordringer med å logge seg inn i Visma InSchool. Vi arbeider intensivt med med å løse feilen, skriver selskapet på egne driftssider i ti-tiden fredag morgen.

Kommunikasjonssjef Lage Bøhren i Visma sier at norske skoleelever vil gradvis få tilgang til systemet utover dagen. Det kan skje om kort eller litt lengre tid, konstaterer han.

Skolesystemet kjører i nettskyen. Hvorfor den ikke har skalert til trafikkmengden, er fortsatt ukjent. Visma jobber nå med å finne rotårsaken til problemet.

– Nøyaktig årsak til problemene må vi komme tilbake til, men trafikken har vært mye større enn vi hadde forutsett. Det må vi selvfølgelig ta på vår kappe, og det er noe vi tar lærdom av, sier han til Digi.

Elevene får feilkoden «502 Bad Gateway» på nettsiden når de prøver å sjekke hvilken eksamen de er trukket ut til. Bøhren sier at de bakenforliggende systemene nå skal være oppe igjen, men at selskapet gir gradvis tilgang til lærere og skoler før elevene slippes til.

Selskapet skadet Telenors fiber- og kobberkabler flere ganger da de bygde ut fibernett for Globalconnect. Bildet er kun brukt som en illustrasjon.
Les også

Skadet fiber flere ganger – forklaringen ble avvist

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.