Visma tar steget til Finland

Visma-sjef Øystein Moan har penger på bok og kan kjøpe konkurrenter til hyggelig pris. Nå er han på shopping i Finland.

Visma-sjef Øystein Moan har penger på bok og kan kjøpe konkurrenter til hyggelig pris. Nå er han på shopping i Finland.

Visma ASA har lagt inn et svært hyggelig bud på sin finske konkurrent Liinos. Tilbudet i Visma-aksjer gir en 48 prosent premie over dagens kurs, noe som tilsvarer 272 millioner kroner. Visma-sjef Øystein Moan har allerede skaffet seg ja fra eierne av 50 prosent av aksjene. Går alt greit, har Moan på et blunk skaffet seg et allerede oppegående kontor i Finland, der han tidligere var helt blank.

Med på kjøpet får Moan en rekke løsninger for nisjebransjer. "Liinos vil innen Visma fremstå som et nordisk kompetansesenter med ansvar for utvikling og markedsføring av Selskapets vertikale systemer og tjenester. I løpet av 2002 er målet, så langt mulig, å tilby de vertikale løsningene for industri, entreprenører, eiendomsselskaper, kraftverk og engrossvirksomhet i de øvrige nordiske landene,"skriver Visma.

Visma har gjennom årene kjøpt en rekke mindre konkurrenter, sist sin erke-konkurrent SPCS-gruppen. Visma lever godt av å vedlikeholde løsningene til kundene fra disse selskapene mens man arbeider med å langsomt å løfte dem over på Vismas egen programvare.

Liinos er sterke i det finske markedet fordi selskapet har holdt seg der i stedet for å forsøke seg på internasjonal vekst, mener Visma.

Selskapet omsatte 3. kvartal for 9,9 millioner euro og hadde et driftsresultat på 1,77 millioner euro med 161 ansatte.

Til toppen