BEDRIFTSTEKNOLOGI

Viste fram nettbrett med «Android 3.0»

Honeycomb kommer til både smartmobiler og tablets.

Andy Rubin viser fram Motorola-tabletprotyp med "Honeycomb"-utgaven av Android
Andy Rubin viser fram Motorola-tabletprotyp med "Honeycomb"-utgaven av Android
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
7. des. 2010 - 10:21

Google lanserte i går Android 2.3 «Gingerbread», den første virkelige oppdateringen plattformen siden mai i år. Men selskapet hadde mer på hjertet. I et intervju med All Things Digital viste Googles Android-sjef, Andy Rubin, fram en prototyp av et nettbrett fra Motorola som var utstyrt med en tidlig utgave av Android-versjonen som har kodenavnet «Honeycomb».

Dette vil være den første versjonen av Android som er tilpasset nettbrett, men den vil i like stor grad kunne kjøres på smartmobiler.

Nettbrettet er basert på en tokjernet systembrikke fra Nvidia som skal gi enheten ekstra 3D-grafikkytelse. I videoen nedenfor viser Rubin blant annet fram Google Maps 5-applikasjonen, som snart kommer til mange av dagens Android-enheter.

En spesiell egenskap med nettbrett-prototypen som vises fram, er at den tilsynelatende ikke har noen fysiske knapper. Dersom man ser bort fram forskjellen på portrett og landsskapsmodus, er det dermed likegyldig hvordan man snur og dreier på den. Menyer og virtuelle knapper er alltid plassert på samme sted i forhold til brukeren. Skjermen er i bredformat, men ser en del større ut enn den til Samsung Galaxy Tab.

Rubin forteller at Honeycomb vil gjøres tilgjengelig i løpet av 2011. Digi.no gjetter på en lansering under Google I/O-konferansen i mai.

Ifølge Rubin vil ikke utviklere måtte lage to ulike utgaver av applikasjoner som skal tilbys til både nettbrett og mobiler. I stedet vil applikasjonene gjenkjenne hva slags enhet de kjøres på og vises på forskjellige måter. Hvordan dette vil se ut, skal ifølge Rubin i stor grad være opp til utviklerne av den enkelte applikasjon.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.