BEDRIFTSTEKNOLOGI

Viste Sony Ericsson-mobil med Android 2.4

Samtidig har Google lagt ut en video om Android 3.0 «Honeycomb».

Det var på forhånd ventet at det ville kry av Android-relaterte nyheter under årets Consumer Electronics Show (CES), som egentlig først starter i dag, og det ser ut til å stemme. Ikke minst skal det kommende utvalget av Android-baserte nettbrett bli stort.

Det har en stund vært kjent at Google lager en egen utgave av Android som er laget fra bunnen av for å bli brukt på enheter med større skjermer, for eksempel nettbrett/tablets. Denne har kodenavnet Honeycomb. I en video offentliggjort i Android Developer Channel på YouTube bekreftes det nå endelige at Honeycomb får versjonsnummer 3.0 og at den ikke vil bli tilgjengelig for vanlige smartmobiler.

Bortsett fra å vise brukergrensesnittet til Honeycomb, er det ikke mye konkret informasjon videoen forteller. For eksempel har det ennå ikke blitt bekreftet av Google om hvorvidt det stemmer at Android 3.0 krever en tokjernet ARM-prosessor, noe flere av nettbrett-leverandører skal ha fortalt i forkant av CES.

Derimot forteller Andy Rubin, Googles Android-sjef, om enkelte nyheter i dette blogginnlegget. Han lover blant annet forbedret multitasking, mer elegante varsler, brukertilpasning av hjemmeskjermen med en 3D-opplevelse og omdesignede widget som skal være rikere og mer interaktive.

I tillegg vil nettleseren få støtte for faner, automatisk utfylling av skjemaer, synkronisering med bokmerkene i Google Chrome og inconito-modus.

Sony Ericsson Xperia arc vil bli levert med Android 2.3.
Sony Ericsson Xperia arc vil bli levert med Android 2.3. Bilde: Sony Ericsson

Hva så med smartmobilene?

Sony Ericsson introduserte i dag en ny Android-basert toppmodell, Xperia arc, som skal leveres med 4,2 tommers skjerm, 8,1 megapiksler Exmor R-kamera og Android 2.3 «Gingerbread» når den kommer i salg i løpet av det inneværende kvartalet. Dermed går trolig selskapet fra å være en sinke i bruken av nye Android-versjoner til å være ganske nær teten. Hva dette vil ha å si for brukerne av dagens Android-baserte Xperia-modeller, er ukjent, men det kan være lov å håpe på at selskapet dropper Android 2.2 og tilbyr Gingerbread også til de eksisterende kundene.

Like interessant er det at det nederlandske nettstedet Tweakers.net under CES har fått tilgang til en Xpreria arc-mobil med Android 2.4 i et kvarters tid.

Tweakers.net skriver at Android 2.4 også vil bli kalt Gingerbread, på samme måte som at både Android 2.0 og 2.1 ble kalt Eclair.

Dette tyder i tilfellet på at Android 2.4 bare vil være en mindre oppdatering til versjon 2.3, og at den vil komme om ikke så lenge. Tweakers.net har ikke funnet noen store forskjeller mellom Android 2.3 og 2.4.

    Les også:

06.01.2011 13.38: Artikkelen har blitt oppdatert med mer informasjon om hva som skal komme i Honeycomb.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.