VIVALDI

Vivaldi for mobiler har fått etterspurt lydfunksjon

Fortsetter å spille av musikk og annen lyd i bakgrunnsfaner.

Mobilutgaven av Vivaldi er kun tilgjengelig for Android-baserte enheter. Bildet viser en eldre versjon.
Mobilutgaven av Vivaldi er kun tilgjengelig for Android-baserte enheter. Bildet viser en eldre versjon. Foto: Vivaldi Technologies
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
23. feb. 2023 - 09:00

Flere nettlesere for mobiltelefoner stopper avspillingen av lyd i en fane, dersom fanen (eller hele nettleseren) legges i bakgrunnen. Dette har sin hensikt, blant annet for å unngå forvirring om hvor lyden kommer fra, dersom brukeren har mange åpne faner i nettleseren. 

Men samtidig gjør det at nettleseren fungerer dårlig som generell musikkavspiller. I stedet må brukerne ofte laste ned en egen app. 

Torsdag morgen kom Vivaldi Technologies med en ny versjon (5.7) av nettleseren Vivaldi for Android. I denne kan fortsetter fanene å spille av musikk og annen lyd, selv når de havner i bakgrunnen. Selskapet oppgir at dette blant annet fungerer ned Youtube. 

Ifølge selskapet er det mange av brukerne som har etterspurt denne funksjonaliteten. Det er likevel mulig for brukeren å skru den av igjen.

Den norske nettleserleverandøren lover også at nettleseren nå starter raskere, selv med hundrevis av faner åpne. Den skal også enklere kunne justeres til større skjermer, som nettlesere og infotainmentsystemer i biler. 

Portrettbilde av Jon von Tetzchner.
Les også

Vivaldi-gründer til Brussel for å kjempe mot gigantene

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.