Vivaldi med ny testversjon

Nå enda mer funksjonell.

Vivaldi med ny testversjon
Jon von Tetzchner og hans team har nå sluppet en ny versjon av Vivaldi-nettleseren. Bilde: Marius Jørgenrud

Det er ikke lenge siden Opera-gründeren Jon von Tetzchner vendte tilbake med en splitter ny nettleser, Vivaldi. Vivaldi er rettet mot de litt mer krevende brukerne, de som vil ha ryddige, raske nettlesere som kan tilpasses til deres spesifikke behov. Det er gjerne de som aldri ble komfortable med at Opera byttet ut kodebasen sin som er målgruppen. 

Det ble mulig å teste Vivaldi kort tid etter kunngjøringen, men nå har utviklerne rullet ut en ytterligere testversjon som inneholder flere relevante nyheter. 

Blant de nye funksjonene er en bokmerkerad som kan tilpasses ved å flytte den til forskjellige plasser. For de med tregere forbindelser som ønsker å laste inn sider så raskt som mulig finnes det nå en funksjon for å fjerne alle bildene på siden med ett klikk. Denne funksjonen aktiveres ved å klikke på et ikon nederst på siden, og kan gjelde kun for enkeltfaner.

Vivaldi blir stadig mer komplett, selv om mye gjenstår.
Vivaldi blir stadig mer komplett, selv om mye gjenstår. Bilde: Skjermbilde
 

En av de mer unike funksjonene med nye Vivaldi er en spolefunksjon. Én knapp lar brukerne hoppe fremover til en side under samme domene som foreslås av nettleseren, meningen at man skal kunne gå direkte til for eksempel neste side i en artikkel. En tilbakeknapp tar brukeren til startsiden under det relevante domenet. 

Det finnes også en funksjon som lar tastaturbrukere hoppe enkelt mellom klikkbare lenker - når man holder inn shift-tasten kan man hoppe fra lenke til lenke ved å bruke piltastene. 

Dermed er Vivaldi plutselig et par hakk mer komplett, selv om mange funksjoner fremdeles ikke er tilgjengelige. Innebygd epost-klient er noe som er på vei, synkroniseringsfunksjoner og utvidelser loves også, og man fokuserer selvsagt også på ytelse. 

Testversjonen av Vivaldi kan lastes ned herfra. Det finnes i versjoner for Windows, Mac og Linux.