– VR er neste steg for Nokia

Viser frem headsett neste uke?

– VR er neste steg for Nokia
Det finnes etter hvert mange løsninger for VR, noen mer sofistikerte enn andre. Kommer Nokia med sin neste uke?

Nå skal også Nokia inn på det stadig mer folksomme markedet for virtuell virkelighet, skal man tro kildene til nettstedet Re/Code.

Selskapet kommer til å vise frem sin VR-løsning på et event i Los Angeles neste uke, sies det, men planene er ikke bekreftet offisielt. Invitasjonene til et mystisk event ble imidlertid sendt ut til amerikanske medier forrige uke, med tittelen «Nowhere, Now Here». Det fremkommer også av invitasjonen av det er avdelingen Nokia Technologies som er ansvarlig, en avdeling som jobber med blant annet nettopp avanserte teknologier.

Les også: Slik blir krigen om virtuell virkelighet

Hvordan den eventuelle VR-løsningen skal skille seg fra konkurrenter er heller ikke kjent.

Og konkurrenter er det stadig flere av. VR-headsett som Oculus Rift og Sonys Project Morpheus har fått mye oppmerksomhet, og flere mobilprodusenter har også vist frem sine løsninger: Samsung har sin Gear VR og HTC har sin Vive.

Nokia har på sin side begynt å ta forsiktige skritt i retning å begynne å utvikle produkter igjen.

Ønsker seg tilbake til produkter?

Nokia Technologies har kommet med et nettbrett, N1, som inntil videre kun selges i Kina. Det er også klart at selskapet ønsker seg tilbake til mobilbransjen i løpet av 2016, selv om de kommer til å trenge partnere for å gjennomføre dette.

Nokia: Vi utelukker ikke nye mobiler

Det er samtidig mye som tyder på at Nokias kartavdeling, Here Maps, endelig blir solgt – og kjøperne skal være tyske bilprodusenter, en gruppe bestående av BMW, Daimler og Volkswagen. Disse planlegger å invitere andre produsenter til å være med og investere i plattformen, slik at den ikke låses til bare noen få utvalgte bilmerker.