Vurderer norsk mobilauksjon

Samferdselsdepartementet vurderer å auksjonere ut GSM-lisenser neste år.

Ifølge samferdselsminister Terje Moe Gustavsen vurderer departementet å auksjonere ut både GSM 900- og GSM 1800-lisenser. En av GSM 1800-lisensene tilhørte Telia. Departementet startet i sommer på arbeidet med å vurdere om det var marked for å tildele en ny GSM 1800 mobillisens.

Under åpningstalen på IT-tinget i Bergen i dag fortalte Gustavsen at det nå vurderes om en skal tildele flere GSM 1800 mobillisenser, men også at en vurderte å tildele flere GSM 900-mobillisenser.

Gustavsen sier at det til sammen dreier seg om fra to til fire nye mobillisenser. Det er i forbindelse med arbeidet til neste års statsbudsjett at en vurderer å auksjonere ut ytterligere GSM-lisenser.

En eventuell auksjonsrunde vil bli avviklet så raskt som mulig.

Fra før har departementet bestemt at de fire UMTS-mobillisensene skal tildeles med en stykkpris på 200 millioner kroner. Om denne tildelingen sier Gustavsen at alle aktørene dekker geografikravene, slik at arbeidet med å rangere de sju søkerne blir svært krevende.

En tildeling planlegges ifølge ministeren i november.

Administrerende direktør i Tele 1 Europe, Pål Vegard, sier at selskapet ikke kommer til å by spesielt mye for en GSM-lisens.

- Jeg vet ikke hva departementet tenker i saken men det er slett ikke umulig at en her snakker om en ferskvare som snart går ut på dato, sier Vegard.

Til toppen