Vurderer popup-filter i Internet Explorer

Microsoft planlegger å legge til en egenskap i nettleseren Internet Explorer som sperret ute popup-annonser. - Velkommen etter, vil nok mange si.

Microsoft planlegger å legge til en egenskap i nettleseren Internet Explorer som sperret ute popup-annonser. - Velkommen etter, vil nok mange si.

En talsmann for Microsoft, Darin Linnman, sier i et intervju med News.com at selskapet planlegger å legge til et popup-filter i Internet Explorer som del av neste års Service Pack 2-oppdatering (SP2) for Windows XP. SP2 skal komme i løpet av første halvår 2004.

Med "planlegger" mener selskapet at det ennå ikke er helt avgjort om en slik funksjonalitet skal legges til. Ifølge Linnman vil Microsoft ta hensyn til tilbakemeldinger fra brukerne når en slik avgjørelse skal tas.

    Les også:

Internet Explorer er den eneste av de vanligste nettleserne som ikke tilbyr popup-filtrering allerede nå. Men det finnes mange ulike tillegg også til denne nettleseren som gjør dette filtrering mulig. Likevel vil en integrasjon av denne funksjonaliteten nå ut til langt flere brukere enn til det antallet som i dag benytter tilleggene eller andre nettlesere Internet Explorer er uten tvil den mest utbredte nettleseren der ute.

Hvis Microsoft bestemmer seg for å inkludere popup-filtrering i Internet Explorer, kan det vekke reaksjoner blant dem som leverer annonser på nettet.

- Samtidig er det velkjent at popup-annonser bryter ned brukeropplevelsen i veldig stor grad - de er den mest forhatte formen for annonsering, sier Charlene Li, analytiker i Forrester, til News.com.

Til toppen