BEDRIFTSTEKNOLOGI

Wang kjøpes av Ark-eier

Legendariske Wang, tidligere en stjerne som funklet på minimaskin-himmelen sammen med Norsk Data og Digital, kjøpes av nederlandske Getronics, og blir dermed en søster av norske Ark, med blant andre Skrivervik Data og Cinet.

Pål Leveraas
4. mai 1999 - 07:52

Wang overlevde med et nødskrik markedsomveltningene på midten og slutten av 80-tallet som tok knekken på blant andre Norsk Data. Selskapet forandret seg til et tjenesteytende selskap, og skiftet navn fra Wang Laboratories til Wang Global.

Idag rapporterer Wall Street Journal at Wang har akseptert et tilbud fra Getronics om å la seg kjøpe av for 29,25 dollar per aksje, eller to milliarder dollar for hele selskapet.

Wang var blant verdens største selskap i minimaskinene storhetsdager. Selskapets gründer, den kinesiske immigranten An Wang, er kjent som den som lagde den første tekstbehandleren. Selskapets fall kulminerte med at det søkte beskyttelse mot konkurs i 1992, som det kom ut av som et reorganisert selskap. An Wang selv døde i 1990.

Wang har i dag 20.000 ansatte, og er representert på tusen forskjellige steder, med direkte nærvær i 44 land. Selskapet omsetter for 3,5 milliarder dollar.

Det er ventet at Getronics vil bruke sitt nye selskap til å ekspandere inn i det amerikanske markedet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.