Warszawas flyplass rammet av hackere

- Vi benytter oss av state-of-the-art datasystemer.

Warszawas flyplass rammet av hackere
Bakkesystemer tilhørende Polish Airlines på Chopin flyplass i Warszawa ble søndag rammet av et hackerangrep. Bilde: Boeing

Om lag 1.400 passasjerer fikk reisen sin utsatt da hackere angrep det polske flyselskapet LOTs (Polish Airlines') datasystem søndag. Det melder nyhetsbyråene NTB og Reuters.

Datasystemer på bakkeplan brukt til å utstede reiseplaner, ble angrepet søndag ettermiddag. Ifølge flyselskapet tok det fem timer å rette opp problemene.

Innen den tid ble 10 av LOTs flyavganger i Warszawa, både innenlandske og utenlandske, innstilt på grunn av hackerangrepet, og rundt et dusin flere ble forsinket.

- Potensiell trussel for andre

Talsmann for flyselskapet Adrian Kubicki understreker at sikkerheten til selskapets flygninger aldri var truet, og alle fly som hadde Warszawa som destinasjon, kunne lande trygt.

Ingen andre flyplasser ble berørt.

- Vi benytter oss av det beste («state-of-the-art») innen datasystemer, så dette kan potensielt være en trussel mot andre i bransjen, sier Kubicki.

Hendelsen blir nå etterforsket av polske myndigheter.

LOT tok seg søndag av de 1.400 passasjerene som fikk reisen sin forstyrret. Noen kom seg av gårde på senere fly, mens andre ble innkvartert på hotell.