Watson skal analysere sosiale nettverk

Nye verktøy gjøres tilgjengelige.

Watson skal analysere sosiale nettverk
Snart skal Watson kunne analysere trender basert på bilder i sosiale medier. Bilde: Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

IBMs Watson er en tjeneste som allerede er blitt ganske så etablert, og mange benytter seg av den kunstige intelligensen og analysemulighetene til verktøyet.

Samtidig fortsetter IBM å videreutvikle konseptet, bygge på nye muligheter for utviklere og rett og slett forsøke å gjøre Watson smartere.

Les også: Nå kan Watson forstå hva du mener

Nå viser selskapet frem et nytt sett med tjenester. Disse kommer til å være en del av APIene som tredjeparter kan få tilgang til via Bluemix-nettskyen.

Den kanskje mest interessante delen de nye APIene er såkalte Visual Insights. Dette er en tjeneste som skal analysere bilder som legges ut på tjenester som Facebook, Twitter eller Instagram.

IBM mener at teknologien kan brukes til å gjennomgå motiver og trender i bildene, og dermed komme med strukturert data som kan mates inn i databaser.

Flere bruksområder

Dette kan brukes av for eksempel reklamebransjen, en annonseprodusent kan for eksempel kunne se hva deres kunder er interessert i på en mer strukturert måte og dermed tilpasse kampanjer eller innhold.

IBM håper at kreative bransjer kan også benytte seg av teknologien.

I tillegg til Visual Insights får Watson også ytterligere muligheter til å analysere språk og tale. Utviklerne skal kunne bygge applikasjoner som forstår meningen med forespørsler og kan respondere på de på naturlige måter. På denne måten kan man utvikle avanserte og automatiske løsninger for kundestøtte, digitale assistenter med funksjonalitet ikke helt ulik Siri eller Cortana, og andre hjelpemidler.

Les også: Watson lærer seg japansk

Det kommer også et sett med verktøy som skal redusere tiden utviklere trenger for å kombinere Watson-APIene og datasettene, samt å bake disse inn i mobile enheter, nettskyløsninger og andre formfaktorer.

Ikke minst vil IBM nå også åpne et Watson-senter i San Francisco, for å bringe teknologien nærmere teknologimiljøene der. Fra før finnes Watson i Texas og North Carolina. Det skal også foreligge planer om å bygge flere systemer utenfor USA.