Webby hjelper deg rundt på nettet

Er du lei av å drive rundt på nettet alene? Nå kommer IBM med en programvare som leier deg rundt og forteller deg hvor du bør gå for å få mest ut av surfingen.

Er du lei av å drive rundt på nettet alene? Nå kommer IBM med en programvare som leier deg rundt og forteller deg hvor du bør gå for å få mest ut av surfingen.

WBI, eller Webby som programmet populært kalles, følger deg rundt på nettet og husker hvor dine favorittsteder ligger. Med hjelp av såkalt "intelligent agent"-teknologi varsler programmet når dine favorittnettsteder har blitt oppdatert. Det forteller deg også hvor raskt et nettsted er, og hvor raske lenkene fra et nettsted er.

- Dette er begynnelsen på noen virkelig interessante muligheter for å ta noe av irritasjonen ut av nettsurfingen. Webby kan være din butler på Internett. Ideen med dette programmet er å gjøre nettet mer produktivt for folk, sier IBMs visepresident for Internett-teknologi, John Patrick, til MSNBC.

Ifølge Patrick har 70.000 brukere allerede lastet ned gratis prøveversjoner av Webby fra IBMs nettsted.

- Vi mener at vi nå kan gjøre det mer tilgjengelig, også for selskaper som ønsker å gjøre butikk på det.

Nettleverandører og store konsernselskaper er blant de målgruppene IBM nå håper vil ta i bruk teknologien. Blant annet vil programvaren kunne skreddersys for å varsle kunder om nye produkter eller spesielle tilbud som passer den enkeltes profil.

IBM mener at denne teknologien skiller seg fra eksisterende agent-teknologi på flere områder, blant annet ved at den forteller brukeren når det lønner seg å besøke et nettsted, for å unngå å bli sittende fast i nett-trafikken.

Til toppen