Win2k Service Pack 2 offentliggjort... eller?

Windows 2000 Service Pack 2, den nyeste sikkerhetsoppdateringen for Microsofts serverprogramvare, er ute. Men skal den egentlig være det?

Det var nyhetstjenesten CNet som først varslet om at Microsofts nyeste oppdatering av Windows 2000 var lagt ut for nedlasting i det stille.

Windows 2000 Service Pack 2, som består av mer enn 100 MB oppdateringer av kjente feil og sikkerhetshull, er lagt ut både på Microsofts egne sider, og på partnersidene til Conxion.

Den kan lastes ned i dag, om man ønsker det, selv om det ikke er lett å finne noen offisielle detaljer rundt slippet av pakken.

Ifølge det norske nettstedet ITPro er dette den engelske nettverksutgaven av SP2 som kun kan installeres på engelsk Windows 2000 Professional, Windows 2000 Server og Windows 2000 Advanced Server. Norsk utgave av SP2 vil være tilgjengelig ved den offisielle lanseringen.

En kilde digitoday har vært i kontakt med mener Microsoft venter med å lansere SP2 til de har oppdatert pakken til å lappe sikkerhetshullet i IIS 5.0.

Nettstedet NT Compatible har en FAQ om SP2 (åpner i nytt vindu).

SP2 i engelsk versjon kan lastes ned på følgende steder, om man ikke vil vente til Microsoft offisielt annonserer den:

Microsofts egne sider: w2ksp2.exe

Conxion 1: w2ksp2.exe

Conxion 2: w2ksp2.exe

NB! Nettstedet M3Dzone hevder det dreier seg om en betaversjon av SP, noe som kanskje gjør det mindre fristende å belaste nettverket med en 100 MB-nedlasting...

Til toppen