– Windows 10 blir «ferdig» denne uken 

RTM-versjonen skal være rett rundt hjørnet.

– Windows 10 blir «ferdig» denne uken 
Det er ikke lenge til Windows 10 slippes, og RTM-versjonen skal være klar denne uken. Bilde: Microsoft

Microsoft planlegger å ferdigstille RTM-versjonen av Windows 10 denne uken, skriver The Verge. RTM-versjonen av operativsystemet er altså den mer eller mindre ferdige utgaven som er klar for kommersiell utrulling, og som vil leveres til maskinvareprodusenter som da vil kunne forhåndsinstallere det på maskiner de skal selge.

Les også: Så populær ble Windows 8.

Den offisielle lanseringen av Windows 10 er som kjent litt senere denne måneden, den 29. juli. 

Ikke så mye som gjenstår

Mye har tydet på at operativsystemet nærmer seg ferdigstillelse i det siste: Bare forrige uke slapp Microsoft hele tre nye versjoner til medlemmer av testprogrammet Windows Insider. Den første inneholdt noen kosmetiske og funksjonelle forbedringer, mens de to andre fokuserte på bugs, feil og stabilitet. Det har altså vært klart at utviklingen er i rute. Det loves også en ny ISO av den nyeste versjonen tidlig denne uken.

Ifølge nettstedet Winbeta har RTM-versjonen av Windows 10 allerede dukket opp på fildelingsnettsteder, denne skal ha versjonsnummer 10176. 

Det er imidlertid viktig å presisere at Microsoft har vært tydelige på at Windows 10 slik det vil fremstå den 29. juli ikke er den endelige Windows 10. Selskapets strategi med operativsystemet er at det skal hele tiden videreutvikles, som en langvarig tjeneste. Nye funksjoner og flere forbedringer vil rulles ut fortløpende i etterkant. 

Om litt over tre uker fra nå er det uansett duket for den store lanseringsdagen, selv om den ikke gjelder alle. Microsoft snakket forrige uke om hvordan utrullingen vil foregå: Dagens testere vil være først i køen når det gjelder å motta den ferdige versjonen, og deretter vil resten av kvalifiserte brukere få mulighet til å oppgradere. Det vil skje i bølger i dagene etter 29. juli.

Les mer: Slik skal Windows 10 rulles ut.