BEDRIFTSTEKNOLOGI

– Windows 10 for mobiler er rundt hjørnet

Testversjon kan komme neste uke.

Neste uke er det mest sannsynlig duket for testversjoner av både Windows 10 og Windows 10 for mobiler.
Neste uke er det mest sannsynlig duket for testversjoner av både Windows 10 og Windows 10 for mobiler. Bilde: Microsoft
13. jan. 2015 - 10:50

Den 21. januar vil Microsoft avholde et stort Windows-arrangement der det mest sannsynlig vil bli presentert mye nytt om kommende Windows 10 (og den nye nettleseren, Spartan), samt første glimt av Windows 10 for mobiler. Med andre ord oppfølgeren til Windows Phone 8.1.

Ifølge flere Microsoft-kjennere vil selskapet også gjøre en testversjon av det mobile operativsystemet tilgjengelig til test kort tid etter, ikke ulikt testversjonen av Windows 10 som ble sluppet rett etter den første kunngjøringen i fjor høst.

Dette kan knyttes til det faktum at Microsoft nettopp har sluppet en applikasjon for Windows Phone som bare kan brukes av registrerte testere. Det antas at denne «Phone Insider»-appen vil gjøre det mulig for Microsoft å rulle ut testprogramvare raskere og mer effektivt, og ifølge kilder vil altså mobilversjonen av Windows 10 slippes via denne kort tid etter eventet neste uke.

Det er ellers lite informasjon som foreligger om Windows 10 for mobiler, men det antas at operativsystemet vil bygge på en kombinasjon av Windows Phone og Windows RT, og vil gjennomgå en del visuelle endringer for å bringe det nærmere grensesnittet til desktop-versjonen av Windows 10.

Mye av poenget er at de samme applikasjonene skal kunne kjøres på tvers av mobiler, nettbrett, spillkonsoll og desktop, takket være den samme kjernen i operativsystemene.

Man regner også med at en oppdatert versjon av testversjonen av fullverdige Windows 10 vil slippes kort tid etter pressekonferansen, og det er snakk om at Microsoft vil vise frem ytterligere nyheter knyttet til denne. I tillegg til den allerede omtalte Spartan-nettleseren skal det blant annet komme et mørk visuelt tema brukerne vil kunne velge.

Det er fortsatt uvisst når Windows 10 (eller mobilversjonen av denne) vil lanseres i endelig versjon, men antakelsen er rundt sommeren/høsten 2015.

    Les også:

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.