Windows 10 har fått dato

Microsoft lover juli-lansering.

Windows 10 har fått dato
Alt tyder på at Windows 10 vil slippes sent i juli. Bilde: Skjermbilde

Oppdatering: Microsoft bekrefter i dag at Windows 10 kommer den 29. juli. Gratis oppgradering vil være tilgjengelig fra den dagen, og nye ferdigkonfigurerte Pc-er med Windows 10 vil også være i salg.

For noen måneder tilbake snikavslørte selskapet AMD at Microsoft planlegger å slippe Windows 10 mot slutten av juli. Microsoft selv har lenge hatt «sommeren» som det uttalte tidspunktet for lansering, og har ikke gitt en konkret dato. 

Nye kilder som har kjennskap til utviklingen bekrefter nå at slutten av juli er fremdeles målet, og at Microsoft er i rute. 

Planen skal ha vært å bekrefte en dato under Build-konferansen i april, men selskapet skal på den tiden ikke ha vært klart for en endelig forpliktelse.

Les også: Tror Windows 10 vil bremse Pc-salget.

Likevel skal det interne målet være å ferdigstille Windows 10 innen slutten av juni måned, da koden skal være komplett. Dette skal også være i rute, og fokuset vil fremover skifte mot det å rydde opp i feil og bugs, fremfor å legge til nye funksjoner.

Testere først ut?

Planen skal være at de som i dag bruker testversjonene av Windows 10 vil være de første som får den ferdige versjonen som en oppdatering. Det er likevel meningen at de som ønsker vil kunne fortsette å teste nye funksjoner og oppdateringer i etterkant, i takt med den nye strategien om Windows som en tjeneste. Ferdigstillelsen av Windows 10 skal bare sees på som et skritt på veien, utviklingen vil fortsette når operativsystemet er lansert. 

Medlemmer av testprogrammet for Windows 10 har antakeligvis allerede merket seg at de ferskeste testversjonene har fokusert på polering og feilfiksing, og har hatt færre store nyheter. 

Det har også kommet rapporter at enkelte brukere av Windows 7 og 8 har fått tilbud fra Microsoft om å «reservere» oppdateringen til Windows 10, som da vil automatisk lastes ned når det er klart.

Les også: Windows 10 kommer til sommeren.

Når det gjelder OEM-versjoner av Windows 10 for systembyggere, vil de antakeligvis lanseres på slutten av august, hvis man skal tro den amerikanske nettbutikken Newegg. Det betyr at perioden mellom ferdigstillelse av operativsystemet og OEM-tilgjengelighet har blitt kortet ned til cirka en måned, i motsetning til rundt tre måneder, som har hittil vært vanlig.