Windows 10 kommer til sommeren 

Bekrefter global lansering.

Windows 10 kommer til sommeren 
Windows 10 kommer i løpet av sommeren, bekrefter Microsoft. Bilde: Microsoft

Da Microsoft kunngjorde Windows 10 i fjor høst, fortalte de at målet var å lansere operativsystemet rundt sommeren 2015. De fleste antok imidlertid at det egentlig betydde rundt høsten. 

I dag bekrefter selskapet likevel at Windows 10 skal komme i sommer, noe som betyr at det er bare få måneder igjen til utgivelsen. 

Det presiseres fortsatt ikke hvilken måned, eller hvilken dag, lanseringen faktisk skjer, men på bloggen sin skriver Microsoft at operativsystemet vil slippes i 190 land og på 111 språk samtidig. 

Kunngjøringen ble gjort på en kinesisk konferanse, så det ble annonsert en del partnerskap med kinesiske produsenter som Lenovo og Xiaomi.

Biometrisk sikkerhet

Samtidig snakker Microsoft også om noe de kaller for Windows Hello, som er et nytt system for biometrisk autentisering, og som vil støtte både pålogging via ansiktsgjenkjenning, øyegjenkjenning og fingeravtrykk. Det jobbes med maskinvarepartnere om å integrere Hello i flere enheter, og det vil støttes blant annet av alle enhetene som bruker Intels RealSense 3D-kamera. 

En gratisversjon av Windows 10 for små enheter, som Raspberry Pi og andre små datamaskiner som kan benyttes til tingenes internett, vil lanseres samtidig som fullverdige Windows 10. 

Det er fra før kjent at fullverdige Windows 10 vil være gratis å oppgradere fra Windows 7, 8.1 og Windows Phone 8.1 i ett år etter lansering.