Windows 10 på pinne

Microsoft henger med i tiden.

Windows 10 på pinne
Windows 10 kommer for første gang offisielt også på USB-pinne. Bilde: Microsoft

Selv om de fleste av oss som oppgraderer til Windows 10 vil gjøre det digitalt, finnes det fortsatt de som har behov for en fysisk løsning, spesielt hvis man skal installere operativsystemet på en ny maskin.

Les også: Nå er Edge-nettleseren lynrask.

Skulle man kjøpe et Windows-operativsystem i fysisk format har det lenge vært DVD som var den eneste måten – man kunne eventuelt også selvsagt legge en ISO-fil over på en USB-pinne.

Fremtiden uten optiske drev

Det er det sistnevnte som nå også blir en offisiell løsning fra Microsoft. Selskapet bekrefter nemlig at de vil selge Windows 10 på USB-stikker, kort tid etter lanseringen av operativsystemet i slutten av juli. 

Microsoft har allerede åpnet for forhåndsbestilling av USB-versjonene av Windows 10 Home og Pro via Amazon, og prisene er på 120 og 200 dollar for de respektive utgavene. 

Utgivelsesdatoene på disse er for øyeblikket 30. august, det er ikke avklart om dette er den endelige utsendelsesdatoen.

Les også: Slik skal Windows 10 rulles ut.

Det at Windows 10 kommer på USB er uansett en hyggelig nyhet for dagens databrukere – det er stadig færre bærbare maskiner som kommer med optisk drev, da DVD-støtten er det første som faller bort når maskiner skal gjøres tynnere og lettere. USB-porter er det imidlertid alle som har.