Resilient File System

Windows 10 Pro skal få redusert støtte for avansert filsystem

Fjerner muligheten for å opprette nye lagringsområder med ReFS.

Filsystem
Filsystem (Bilde: Colourbox)

Fjerner muligheten for å opprette nye lagringsområder med ReFS.

Microsoft skal i den neste store oppdateringen av Windows 10 Pro fjerne muligheten for å opprette partisjoner og Storage Spaces («lagringsplasser» som Microsoft kaller dem på norsk) med filsystemet ReFS (Resilient File System). 

Dette opplyser Microsoft i en oppdatering av denne siden, hvor selskapet informerer om Windows 10-funksjonalitet som skal fases ut med Windows 10 Fall Creators Update.

Twitter-brukeren Tero Alhonen oppdaget denne endringen i går, noe Ars Technica har omtalt.

Med den nye oppdateringen installert, er det kun i Enterprise- og den kommende Pro for Workstations-utgaven at det vil være mulig å opprette ReFS-volumer. 

Les om Pro for Workstations-versjonen her: Microsoft avduket Windows 10-variant for ekstra kraftige pc-er

Støtten fjernes ikke helt

Endringen skal ikke ha noen betydning for muligheten til å lese eller skrive til dette filsystemet, noe alle Windows 10-utgaver fortsatt skal ha støtte for. 

Det meste av den andre funksjonaliteten som skal fjernes med Windows 10 Fall Creators Update, er gamle ting som sjelden brukes lenger, inkludert ikke-fungerende rester av Outlook Express. 

En mer omdiskutert endring er at bruken av Enhanced Mitigation Experience Toolkit (EMET) vil bli blokkert. Men Microsoft tilbyr en erstatning gjennom av Exploit Protection-funksjonen i Windows Defender Exploit Guard: 

Slik skal Microsoft forsterke den innebygde sikkerheten i Windows 10

Kommentarer (11)

Kommentarer (11)
Til toppen