BEDRIFTSTEKNOLOGI

Windows 10 rykker stadig nærmere

Snart kan installasjonen kan starte av seg selv.

Microsoft vil svært gjerne at du oppgraderer pc-en din til Windows 10.
Microsoft vil svært gjerne at du oppgraderer pc-en din til Windows 10. Bilde: Microsoft
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
3. feb. 2016 - 13:08

Microsoft har denne uken gjort Windows 10-oppgraderingen til en anbefalt Windows Update-oppdatering i Windows 7 og 8.1. Dette bekrefter selskapet overfor ZDNet.

Endringen, som er i henhold til planer som ble kunngjort allerede i oktober i fjor, innebærer at oppdateringen vil automatisk vil bli lastet ned og startet på systemer hvor brukeren har valgt at anbefalte oppdateringer skal installeres automatisk.

Kan fortsatt takke nei

I praksis er det bare oppgraderingsprogramvaren som vil bli installert og startet. Prosessen vil dog ikke gå videre før brukeren har samtykket til dette.

Dersom man likevel ved et uhell har takket ja og man er misfornøyd med Windows 10, skal man enkelt kunne rulle tilbake til den opprinnelige Windows-versjonen så lenge man gjør dette innen 31 dager.

Microsoft har lenge blitt kritisert for å være masete i forbindelse med selskapets forsøk på å få motvillige eller nølende Windows-brukere til å oppgradere til Windows 10. Selv om mange mer enn 200 millioner har oppgradert, er fortsatt svært mange som gjenstår.

Tidsfrist

Fristen for å kunne oppgradere gratis fra Windows 7 og 8.1 er satt til den 29. juli i år. Brukere som ikke har takket ja til en oppgradering innen fristen, vil måtte betale for lisensen dersom de senere ønsker å oppgradere pc-en til Windows 10.

Microsoft ønsker at flest mulig skal oppgradere, men dette betyr ikke at selskapet ikke vil støtte Windows 7 eller 8.1 også i årene framover. Microsoft vil tilby sikkerhetsoppdateringer til Windows 7 fram til januar 2020, og til Windows 8.1 fram til januar 2023.

I Windows 7s tilfelle forutsetter dette at Service Pack 1 er installert.

Microsoft har allerede sluttet å gi ut sikkerhetsoppdateringer til Windows 8. Brukere som ikke har installert oppdateringen til Windows 8.1 bør gjøre dette snarest. Det er ikke mulig å oppgradere direkte fra Windows 8 til Windows 10.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.