Windows 10 skal testes raskere

Microsoft ser på oppdateringsfrekvensen.

Windows 10 skal testes raskere
Testversjoner av Windows 10 bør komme raskere fremover, sier Microsoft. Bilde: Microsoft

Windows 10-testprogrammet pågår for fullt. Det kommende operativsystemet er fritt frem for å laste ned og teste av alle som registrerer seg i Windows Insider-programmet. Meningen er ikke bare at man skal kunne teste et splitter nytt operativsystem, men også at man skal gi flest mulig tilbakemeldinger til Microsoft som de skal bruke i videre utvikling. 

Selskapet bekreftet forrige uke at over 2,8 millioner har hittil blitt med i testprogrammet. 

Testversjonen av Windows 10 oppdateres fra tid til annen, men tydeligvis ikke så ofte som mange hadde ønsket. Gabe Aul, som er med i utviklingsteamet, har nå lagt ut en bloggpost der han forklarer oppdateringsfrekvensen og hinter om raskere oppdateringer fremover. 

Aul skriver at forespørsel om raskere oppdateringer har dominert twitter-feeden hans over de siste to ukene, og det er på tide å være mer gjennomsiktig på det. 

Det finnes flere nivåer av tilgang når det gjelder nye versjoner av Windows 10. Flere av disse er interne, og to av de er eksterne, det vil si tilgjengelig for sluttbrukere. Det ene nivået gir tilgang til raskere oppdateringer, men med større sjanse for ustabiliteter, mens det andre nivået er motsatt, der rulles det ut mer gjennomtestede versjoner.

Testnivåene for Windows 10.
Testnivåene for Windows 10. Bilde: Microsoft
 

Aul sier at Microsoft er klare over at de har vært litt for konservative når det gjelder utrulling av versjoner i det «raske» nivået, og det diskuteres om frekvensen på oppdateringer skal økes, eller om det skal åpnes for et nytt, «latterlig» raskt nivå.  

Poenget er at det er en utfordring å kunngjøre nøyaktige datoer for neste versjon. Meningen er at nye versjoner skal legges ut omtrent månedlig, men det å annonsere konkrete datoer for lenge i forveien fører til unødvendig press på teamet og potensiell skuffelse for brukere. 

Det å ikke ha fastsatte datoer bidrar faktisk til at det går an å slippe nye versjoner raskere, mener Microsoft, og det var slik de gikk frem da den siste versjonen ble sluppet i januar. 

Men januar er lenge siden, og Aul sier at aspirasjonen er å være mer effektiv og raskere i tiden fremover. Når alt kommer til alt betyr det forhåpentligvis flere oppdateringer for Windows 10-testere og mer strømlinjeformet utvikling.