Windows 10-testversjoner slutter å fungere i dag

Hvis man ikke har oppdatert.

Windows 10-testversjoner slutter å fungere i dag
En lang rekke testversjoner av Windows 10 vil ikke lenger starte opp hvis man ikke har oppgradert. Bilde: digi.no

Brukere av testversjoner av Windows 10 som ikke har passet på å oppdatere vil få problemer med å få skrudd på maskinen fra og med i dag (via Computerworld).

Som kjent har Microsoft kjørt et omfattende testprogram av operativsystemet i forkant av den offisielle lanseringen i slutten av juli. Det innebar en lang rekke versjoner som stort sett hvem som helst kunne laste ned og teste. Disse ble også jevnlig oppdatert, og til slutt ble gjort om til en så godt som ferdig RTM-versjon.

Les også: PC-markedet faller og faller

Insider-programmet fortsetter den dag i dag – de som har valgt å forbli i det, får fremdeles tidlig tilgang til stadig nyere versjoner av Windows 10. For bare få dager siden ble det for eksempel rullet ut en oppdatering som baker inn Skype inn i selve Windows, forbedrer Cortana og legger til en del visuelle fikser.

Deaktivert

Brukere som av en eller annen grunn ikke oppgraderte testversjoner som ble sluppet mellom januar og juli, altså rett i forkant av RTM-utgaven, blir lukket ut fra og med i dag. Det betyr at maskinen med en tidligere testversjon ikke vil skrus på.

Microsoft har advart om dette lenge, og siden 1. oktober skal disse eldre testversjonene ha begynt å restarte seg selv hver tredje time – et tydelig hint om at det nå må oppdateres.

Les også: Slapp start for Microsoft Edge

Maskiner som ikke vil skru seg på grunnet utdatert Windows må bootes fra fysisk media, og brukerne må eventuelt registrere seg på nytt for testprogrammet.

Det er gode nok grunner til at Microsoft ikke ønsker å støtte brukere som kjører utdaterte testversjoner av et operativsystem som nå er kommersielt lansert. Eventuelle sikkerhetsfeil og andre problemer med disse er mest sannsynlig blitt for lengst fikset, og Microsoft kan ikke ta ansvar for slikt uferdig programvare for evig tid.