– Windows 10 vil demonstreres i januar

Microsoft planlegger stort event.

– Windows 10 vil demonstreres i januar
Microsoft vil mest sannsynlig gå mer i dybden på Windows 10 i januar. Bilde: Microsoft

Windows 10 ble vist frem i september, men da i ganske begrenset form, foran en liten samling bestående av journalister og bransjefolk. Microsoft gav ikke noe dypdykk i operativsystemets funksjonalitet, og fokuserte mest på et lite utvalg nye elementer.

Deretter ble det mulig for alle som ønsket det å laste Windows 10 ned og prøvekjøre det fritt. Microsoft legger også opp til at det skal gis flest mulig tilbakemeldinger på funksjoner eller forbedringer man ønsker å se.

Forslagene har vært mange, og i etterkant har selskapet også snakket litt mer for sine planer for Windows 10, blant annet hvordan systemet skal bli mer relevante for bedrifter.

skriver The Verge at Microsoft planlegger et nytt, større og mer omfattende event i januar, der operativsystemet skal diskuteres i mer detalj.

Arrangementet skal være mer rettet mot «folk flest», med mye mer informasjon om grensesnittet og øvrige funksjoner.

Det er blant annet et element av Windows 10 kalt Continuum, som skal gjøre det lettere å jobbe på hybridmaskiner som Surface Pro. Dette har ikke Microsoft snakket så mye om siden den opprinnelige kunngjøringen.

Man regner også med at Microsoft vil diskutere potensialet for felles plattform for applikasjoner: Det skal tross alt bli mye mer sammenkobling mellom de forskjellige plattformene med Windows 10, enten det er pcer, nettbrett, mobiler eller spillkonsoller. Mer detaljert informasjon om hvordan Windows 10 vil fremstå på mobiler, for eksempel, er noe man forventer å se på eventet.

    Les også: