Windows 7 utsolgt i Sverige

- Vi kan gå tom i neste uke, sier norske Komplett.

Windows 7 utsolgt i Sverige
Bilde:

Microsoft opplever stor interesse for sitt nye operativsystem. Forrige uke ble Windows 7 sluppet, og kontrasten til Vista-lanseringen for tre år siden er merkbar.

Windows 7 er nå utsolgt i svenske butikker. Allerede etter et par dagers salg begynte hyllene å bli tomme. Det melder IT24.se.

Ikke før om tre uker, i midten av november, vil butikkene få nye leveranser av operativsystemet, ifølge en Microsoft-representant avisen har pratet med.

- Det gjelder først og fremst versjonene Ultimate og Home Edition, der vi ikke kan møte den sterke etterspørselen før tidligst i midten av november. Da håper vi også på bedre tilgang på Professional-versjonen, sier Microsofts områdesjef Stephanie Smitt Lindberg til IT24.

Også norske forhandlere melder om stor pågang. Nordens største nettbutikk forteller at de kan gå tom for Windows 7 neste uke.

- Vi er strålende fornøyde med løssalget av Windows 7. Det går over all forventning, sier Mats Hansen i Komplett til digi.no. Han er salgsansvarlig for programvare i Nordens største nettbutikk.

Ifølge Hansen har Komplett nok Windows 7-produkter på lager til å rekke en god stund, men medgir at de kan bli utsolgt en gang i neste uke, før de får tilsendt ny ladning.

- Vi kan godt bli tomme i neste uke. Da vil det gå et par dager før vi får inn mer.

Han virker imidlertid litt skuffet over PC-salget. Windows 7-lanseringen har foreløpig ikke gitt det helt store utslaget på solgt maskinvare. Men litt opp er det.

- Vi hadde kanskje sett for oss et litt større PC-salg, men det er litt tidlig å se effekten. Folk velger å oppgradere maskinene de har fra før, men det har også vært et lite taktskifte på PC, sier Mats Hansen i Komplett.

Expert bekrefter at salget av Windows 7 går svært godt. Butikk-kjeden regner imidlertid ikke med å gå tomme med det første.

- Vi har fortsatt igjen, det er ingen fare for at vi går tom ennå, sier kommunikasjonssjef Nils Erlimo i Expert.

Erlimo er overbevist om at Windows 7-lanseringen også vil hjelpe på PC-salget, selv om mange kunder får oppgradering gratis gjennom tidligere kjøp som kvalifiserer for dette.

- PC-salget er veldig høyt i Norge for tiden, sier Erlimo.

Microsoft sitter ikke på salgstall for Windows 7 i Norge men opplyser til digi.no at innsalget til forhandlerne har gått veldig bra.

    Les også: