Windows 98 lanseres i dag

Den offisielle lanseringen av Windows 98 vil foregå i San Francisco torsdag, men sammenliknet med lanseringen av Windows 95, vil arrangementet være temmelig begrenset.

Til tross for at hundrevis av programvareutviklere, PC-produsenter og journalister har mottatt "Route 98"-kart med invitasjon til å se Bill Gates vise fram Windows 98, kan dagens produktslipp ikke sammenliknes med den massive lanseringen av Windows 95.

Da Windows 95 ble lansert i august 1995, var det 3500 mennesker til stede og Microsoft stilte blant annet opp med svære telt og et pariserhjul.

Nå var jo også overgangen fra Windows 3.x til Windows 95 en helt annen enn den vesle forskjellen det er mellom Windows 95 og Windows 98. Dette ble tydeliggjort i de første ukene etter at Windows 95 ble lansert. Da ble det solgt millioner av kopier av operativsystemet.

Ingen regner med et slikt salg av Windows 98, mange tror faktisk at de fleste kopiene vil bli solgt sammen med nye PC-er, og ikke som oppgraderinger av Windows 95.

En av de viktigste årsakene til dette er at man fortsatt uten problemer kan kjøre alle nye Windows-programmer på Windows 95, selv om de er utviklet etter at Windows 98 er kommet på markedet. Derimot lot det seg normalt ikke gjøre å kjøre 32-bits-programmene til Windows 95 på 16-bits-operativsystemet Windows 3.x. Hvis man ville kjøre de nye programmene, måtte man oppgradere, for de færreste programvareprodusentene tok seg bryet med å lage 16-bits utgaver av sine nye produkter.

De fleste av nyhetene i Windows 98 gjelder enten maskinvarestøtte eller stabilitet. Dette er selvsagt viktige nyheter, men ikke nok til at alle kommer til å oppgradere.

Til tross for dette, vil Windows 98 trolig bli det mest solgte programvareproduktet i 1998.

(Kilder: The Associated Press, CNN)

Til toppen