- Windows Mobile 7 kommer først i 2011

Det forteller flere mobil-leverandører.

- Windows Mobile 7 kommer først i 2011

Det forteller flere mobil-leverandører.

Første gang digi.no skrev om Microsofts kommende neste utgave av selskapets operativsystem til smartmobil - Windows Mobile 7, var i april 2006. Da ble det antydet en lansering av operativsystemet i løpet av våren 2008.

Siden den tid har smartmobil-markedet endret seg svært mye, blant annet med introduksjonen av iPhone og Android. Samtidig har Microsoft ennå ikke lykkes i å komme med en konkret lanseringsdato for Windows Mobile 7.

Nettstedet Brightsideofnews.com har vært i kontakt med representanter for en rekke mobilaktører, inkludert Lenovo, Qualcomm, TI, Nokia, nVidia, HTC og Microsoft selv. Signalene var entydige, nemlig at Windows Mobile 7 først kommer i 2011.

Et unntak, riktignok, er LG som under CES-arrangementet i forrige uke opplyste at det ville komme med Windows 7-mobiler allerede i år.

Det er uklart om aktørene her mener at operativsystem blir tilgjengelig i mobiltelefoner i 2011, eller om det er selve operativsystemet som først kommer på dette tidspunktet. I det siste tilfellet vil det typisk ta ytterligere et halvt år før sluttbrukerproduktene blir lansert. Da er man i andre halvdel av 2011. Innen da har Apple trolig kommet med to nye generasjoner av iPhone og Android har trolig blitt gjort tilgjengelig i nærmere hundre ulike mobilmodeller.

Betanews har forsøkt å få Microsoft til å kommentere påstandene, men fikk i praksis til svar at selskapet ikke vil snakke om framtidige generasjoner av Windows-mobiler på dette tidspunktet.

Det skal derimot selskapet gjøre under GSM Associations Mobile World Congress, som arrangeres i Barcelona i midten av februar. Hva som vil bli vist fram eller lansert, er ukjent, men det spekuleres både om at Microsoft vil komme med nye, nettskybaserte tjenester for Windows Mobile, og at selskapet omsider skal komme med en Silverlight-utgave for i alle fall Windows Mobile.

Microsoft opplyser fortsatt på denne siden at Silverlight kommer til mobiltelefoner i 2009, men selv det ville ha vært temmelig sent. Våren 2008 kunngjorde Nokia og Microsoft at Silverlight skulle komme til S60-baserte mobiler i løpet av 2008.

    Les også:

Til toppen