– Windows RT er ikke helt død

Men ikke forvent Windows 10.

– Windows RT er ikke helt død
Surface 2 med Windows RT vil bli oppdatert, men kommer ikke til å få fullverdige Windows 10. Bilde: Microsoft

Windows RT ble introdusert som et fullstendig nettbrett-sentrisk operativsystem basert på Windows 8. Det kjører kun «Metro»-applikasjoner designet med berøring i tankene, selv om er også innebygd en desktop-variant som støtter en liten håndfull forhåndsinstallerte programmer.

Det begrensede grensesnittet og harde maskinvarekrav (RT kan bare kjøre på ARM-baserte enheter designet i samarbeid med Microsoft) førte til at det aldri ble noen suksess. Microsoft selv lanserte to Surface-nettbrett som kjørte RT (Surface RT og Surface 2), og det kom noen få modeller fra andre produsenter. Surface 2 ble sluppet i 2013, og siden har det vært nokså stille, mens selskapet har i hovedsak fokusert på de mye mer kapable Surface Pro-modellene, som kjører fullverdige Windows 8.1.

Windows RT ble heller ikke nevnt under den store Windows 10-presentasjonen på onsdag, og fremtiden ser ikke veldig lys ut for operativsystemet.

Mens hele Surface Pro-serien vil bli oppgradert til Windows 10 (det gjelder alle tre generasjonene), vil ikke de RT-baserte nettbrettene få denne muligheten, melder Microsoft i en uttalelse til Cnet.

Det vil imidlertid komme en oppdatering til Windows RT som bringer noen av funksjonene fra Windows 10 til operativsystemet. Det foreligger ikke noen informasjon om hva slags funksjoner det er snakk om, men det er sikkert hyggelig for Windows RT-brukere å få noe.

Løsningen minner litt om situasjonen rundt Windows Phone 7, som ikke kunne oppdateres til den mer moderne Windows Phone 8. Brukere av WP7-telefoner fikk imidlertid muligheten til å oppgradere til Windows Phone 7.8, som hadde noen av grensesnitt-funksjonene til den mer avanserte WP8-versjonen.