Abonner
BEDRIFTSTEKNOLOGI

– Windows RT-nettbrett blir klart billigst

Vil koste flere hundre dollar mindre enn Windows 8-nettbrett, ifølge Lenovo.

Prototype av et Lenovo ThinkPad-nettbrett med Windows 8.
Prototype av et Lenovo ThinkPad-nettbrett med Windows 8. Bilde: Lenovo

Denne høsten skal det komme på markedet en rekke nettbrett med Microsoft-programvare. Mange av disse vil være basert på ARM-teknologi og Windows RT, mens de andre vil være x86-baserte enheter med Windows 8.

Lenovo er blant selskapene som skal tilby nettbrett basert på disse operativsystemene. I et intervju med Bloomberg News forteller David Schmoock, leder for selskapet virksomhet i Nord-Amerika, litt om hvordan prisen på slike enheter vil bli.

Det som gjøres helt klart, er at enheter med Windows RT vil bli betydelig billigere enn Windows 8-nettbrettene. Ifølge Schmoock dreier det seg om en prisforskjell på 200 til 300 dollar.

– [Windows] RT vil være veldig aggressivt priset i forbrukermarkedet og hos forhandlere, sier Schmoock, som tror at disse nettbrettene vil bli mye solgt, til tross for at de vil mangle støtten for dagens Windows-programvare.

Han tror at denne bakoverkompatibiliteten er viktigst for bedrifter, og at Windows-nettbrett derfor vil være de mest attraktive for denne delen av markedet.

– Windows RT vil være en veldig god konsumentboks, sier Schmoock.

Ifølge Bloomberg sa han at Windows 8-baserte nettbrett vil koste 600 til 700 dollar, noe som betyr at Windows RT-baserte nettbrett vil kunne koste fra 300 til 500 dollar.

    Les også: