OPERATIVSYSTEMER OG PROGRAMVARE

Microsoft-sjef erklærer at Windows Mobile er dødt

Lumia 950. (Arkivfoto)
Lumia 950. (Arkivfoto) Bilde: Kurt Lekanger
8. okt. 2017 - 06:59
Joe Belfiore, Corporate Vice President of Operating Systems Group i Microsoft. (Arkivfoto) <i>Foto:  AP Photo/Jeff Chiu</i>
Joe Belfiore, Corporate Vice President of Operating Systems Group i Microsoft. (Arkivfoto) Foto:  AP Photo/Jeff Chiu

Det har lenge vært usikkerhet rundt hva som vil skje med Microsofts satsning på operativsystemet Windows Mobile og ikke minst om hvorvidt det noen gang vil komme flere Windows-mobiltelefoner fra selskapet. Stadig flere har forlatt plattformen, og ifølge Gartner hadde Microsoft en markedsandel på bare 0,1 prosent i juli

Microsoft har imidlertid inntil nå vært tilbakeholdne med informasjon om hva som vil skje med Windows Mobile (eller Windows Phone som også har vært navnet på operativsystemet). 

Nå bekrefter imidlertid Windows-sjef i Microsoft, Joe Belfiore, at Windows Mobile er dødt. I en serie med Twitter-meldinger skriver Belfiore blant annet at de kommer til å fortsette å levere feilrettinger og lignende til plattformen, men at Microsoft ikke lenger fokuserer på verken nye funksjoner eller på ny maskinvare.

I en annen Twitter-melding skriver Belfiore også at Microsoft har jobbet mye med å prøve å få app-utviklere til å lage apper til Windows Mobile, uten å lykkes. Microsoft har betalt penger til apputviklere, og i noen tilfeller også skrevet apper for dem – men brukervolumet er for lite til at selskapene har villet investere i plattformen. 

Belfiore innrømmer også at han selv har gått over til Android, noe også Bill Gates har gjort. 

Microsoft vil i tiden fremover støtte Windows 10-kunder som vil bruke Android og iOS, og nylig lanserte selskapet at de kommer med iOS- og Android-versjoner av nettleseren Edge. Tredjeparts maskinvareprodusenter kaster også inn håndkledet, og for noen dager siden kunne HP ifølge The Register melde at de kutter ut Windows Mobile-modellen Elite X3.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.