Windows XP-crack på nettet

Nøkkelen som åpner Windows XP for kopiering ligger allerede på Internett. Pirater i Asia selger allerede kopier av det kopisikrede operativsystemet.

Pirater har sluppet et verktøy som gjør det mulig å brenne kopier av Windows XP, til tross for Microsofts planer om å stramme inn sikkerheten på produktaktiviserings-teknologien.

Ifølge ZD Net og flere andre nettmedier har kopisikringsselskapet BitArts funnet verktøyet på fildelingsnettverket Morpheus. Crackerfilen er på 4KB, og denne låser opp det nylig lanserte operativsystemet slik at det fritt kan kopieres og brennes på CD.
En talsmann for BitArts sier seg imponert over det sofistikerte verktøyet, som rett og slett fjerner lisensieringsprosessen. BitArts var ellers en av selskapene som satte søkelyset på lisensieringsprogramvaren i beta-versjoner av XP.


En talsperson for Microsoft opplyser til Computerwire at de ikke var klar over piratverktøyet eksisterte. Samtidig sier hun at de var fullt klar over at produktaktiviseringen kunne crackes bare noen bestemmer seg for det, og at den eksisterer mest for å stoppe tilfeldig kopiering.
Bugtraq-sjef Russ Cooper støtter Microsoft, og advarer folk mot å bruke XP-versjoner som ikke trenger produktaktivisering, da disse ikke får hverken oppgradering eller kundestøtte. Han mener det er en mye større trussel om noen i en bedrift selger sin bedriftslisens-kode til andre.

Til toppen