BEDRIFTSTEKNOLOGI

Windows XP øker

Neppe en utvikling Microsoft vil juble for.

Den 8. april 2014 slutter Microsoft å utgi oppdateringer til gamle Windows XP. Likevel øker bruken av det snart 13 år gamle operativsystemet.
Den 8. april 2014 slutter Microsoft å utgi oppdateringer til gamle Windows XP. Likevel øker bruken av det snart 13 år gamle operativsystemet. Bilde: Jeff Christensen/Getty Images/All Over Press
3. feb. 2014 - 11:30

Microsoft ønsker å få kundene sine vekk fra sin gamle arbeidshest Windows XP, og over på nyere systemer. Det er lettere sagt enn gjort.

Bare to måneder før de (nesten) slutter å utgi oppdateringer, så er bruken av det tilårskomne operativsystemet på vei oppover.

Tall fra Net Applications viser at Windows XP økte sin globale markedsandel fra 28,98 prosent i desember i fjor til 29,23 prosent i januar i år.

Det skal være første gang på nærmere to år at denne andelen øker nevneverdig, her representert med en vekst på 0,86 prosent på en måned.

Rundt regnet (32 prosent) er fortsatt hvert tredje Windows-maskin utstyrt med XP, operativsystemet som i sommer kan feire sin 13 årsdag.

Tallene er nedslående for Microsoft, som aktivt forsøker oppmuntre bedriftskunder til å oppgradere, for slik å unngå risikoen ved å bruke et operativsystem som snart ikke lenger får sikkerhetsoppdateringer.

En annen skuffelse er det nok at Windows 8.x heller ikke øker i nevnte periode. Ifølge tallene fra Net Application står markedsandelen på stedet hvil med henholdsvis 6,89 prosent (Windows 8) og 3,6 prosent (Windows 8.1).

Verdens mest utbredte operativsystem er Windows 7 med en markedsandel på 47,49 prosent.

Det kan være mange årsaker til at bedrifter ennå ikke har sett seg tjent med å oppgradere til noe mer moderne enn Windows XP. Kostnader, mangel på tid og ressurser er blant disse.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.