BEDRIFTSTEKNOLOGI

Windows XP vil gjøre Internett ustabilt

Den anerkjente sikkerhetseksperten Steve Gibson advarer om at nye muligheter i Windows XP kombinert med bredbåndsutviklingen, vil gjøre nettet ustabilt på grunn av DoS-angrep.

1. juni 2001 - 10:59
Gibson Research Companyegen sak



En av konklusjonene er at Windows XP, som lanseres i Norge til høsten, vil gjøre det mulig for langt flere å starte massive, ukontrollerbare DoS-angrep som vil gjøre nettet ustabilt.



The Register


Denne dramatiske forandringen gjør det også mulig å generere det Gibson kaller "ondsinnede" TCP-pakker som SYN eller ACK-oversvømmelse. Han skriver at mange datasnoker er klar over dette, og at de venter utålmodig på lanseringen av XP.

Problemet, mener Gibson, er at Windows XP er et operativsystem for forbrukere. Mens de fleste Win2000 og Unix-maskiner administreres av kyndige proffer, skal XP stå rundt i de tusen hjem, med den labre sikkerhet som eksisterer der.

Når Gibson så kombinerer dårlig sikrede XP-maskiner med kabelmodem, xDSL-linjer og annen bredbåndstilknytning, ser han katastrofer på horisonten.

Han ser for seg at intetanende forbrukerne vil sitte der med PC-ene fulle av trojanske hester, zombier og IRC-bot-er, som i sin tur kan brukes til å sette igang massive DoS-angrep rundt omkring på nettet.

Ondsinnede datasnoker får plutselig et enormt arsenal av dårlig sikrede maskiner med voldsomt potensiale til å ødelegge nettbruken for andre.

Han oppfordrer alle til å kontakte Microsoft i håp om at de gjør noe med problemet, og som The Register skriver: Denne mannen mener det han sier.

Oppdatering: Les utskrift av Gibsons brevveksling med Microsoft (åpner i nytt vindu).

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.