World Cup-pirater protesterer mot fotballpamper

Prøv å legge ut videoklipp fra verdensmesterskapet i fotball på nettet. Da får du medie-imperiet Kirch på nakken, med full tyngde.

To nettsteder som la ut videoklipp fra fotball-VM på nettet, er blitt tvunget til å stenge, etter at selskapet som eier rettighetene til fotballsendingene startet rettslig oppfølging av saken. Fotballfantasten som driver sidene, sier at tjenestene med gratis høydepunkter er en aksjon for fotballfansen og mot betalingstjenester på Internett

Men det er ikke bare bare å legge ut gratis fotball-video på Internett, i alle fall ikke når det er Kirch-gruppen, via KirchMedia, som eier dem.

Det fikk nettstedene WorldCup02.com og Coupe-dumonde.com merke, etter at de la ut videostrømmer fra et par av de første kampene i mesterskapet på nettet, ifølge InternetNews.

KirchMedia eier rettighetene til å kringkaste fotball-VM over hele verden, enten det er via Internett, radio eller TV.

I et brev til James Sandham, en selvbeskrevet fotball-fan som opererer sidene for Nokamu Ltd., skriver KirchMedia at de vil ta alle nødvendige tekniske og juridiske skritt for å stoppe videre overtredelse av sine egne og lisenshavernes rettigheter.

Sandham på sin side henviser, overfor InternetNews, til at deler av britisk copyright-lov gir visse rettigheter i forhold videoklipp som har med nyheter eller dagsaktuelle saker å gjøre. Han synes det er fornærmende at FIFA og Yahoo!s offisielle VM-nettsted skal ta nesten 160 kroner per videoklipp både han og andre nettbrukere mener er av elendig kvalitet.

I tillegg har en rekke brukere klaget på at den offisielle siden kun har lagt ut VM-materialet sitt i Windows Media-format.

Til toppen