World Online reduserer tapene

Det hollandske ISP-selskapet World Online brenner fortsatt penger, men selskapet oppfyller lovnaden fra andre kvartal om å redusere tapene.

World Online , som blir kjøpt opp av italienske Tiscali, taper mindre sammenlignet med andre kvartal.

Selskapet omsatte for 59,9 millioner euro - omlag 480 millioner norske kroner - sammenlignet med 55 millioner i andre kvartal, en ikke altfor imponerende vekst.

Selv om tapet er mindre enn i andre kvartal, lukter det fortsatt svidd av tapet på 94,9 millioner euro før skatt og avskrivninger. I andre kvartal var tilsvarende tall nesten 104 millioner euro. Tapene skyldes kostnader for å tilknytte seg kunder som vokste fra 3,7 i andre kvartal til 4,2 millioner ved utløpet av september. Antall "aktive" brukere økte fra 2,4 til 2,5 millioner.

- Jeg er fornøyd med at kostnadene er lavere, men inntektene er skuffende. Dette viser at World Online er i en vanskelig posisjon til å bygge en solid inntektsbase, sier analytiker Bert Siebrand til Bloomberg.

World Online ble for alvor kjent da selskapets grunnlegger og daværende sjef, Nina Brink, tok World Online på børs i Nederland. Dette skjedde akkurat i det børsene begynte å skjelve av dotcom-frykt. Skandalen ble komplett da det viste seg at Brink hadde solgt store deler av sin aksjebeholdning til en lavere kurs enn børsintroduksjonen. Selskapet ble tatt på børs med en kurs på 43 euro, men har etter resultatet falt til 13 euro.

Tiscali, Italias tredje største internettselskap, la i september inn et bud på alle aksjene i World Online for 5,9 milliarder euro. Tilsammen vil disse to selskapene utgjøre Europas nest største ISP-selskap etter tyske T-Online.

Til toppen