Xbox er cracket for piratspill

Spill piratspill, programmér en MP3-spiller, nettleser eller andre applikasjoner på Xbox. Microsofts spillmaskin skal ha blitt cracket.

Spill piratspill, programmér en MP3-spiller, nettleser eller andre applikasjoner på Xbox. Microsofts spillmaskin skal ha blitt cracket.

En student ved Massachusetts Institute of Technology hevder å ha cracket Microsofts Xbox, og det så grundig at det lar seg gjøre å utvikle egne programmer for plattformen, spille piratspill og gjøre stort sett som en vil med den kraftige, men billige datamaskinen Xbox egentlig er.

Det skriver Slashdot, Cnet og en hel haug andre engelskspråklige medier.

Xbox leveres med et system som skal hindre hackere i å kjøre uautorisert programvare, og det er dette systemet MIT-student Andrew Huang hevder å ha knekket, noe han gir detaljer om i denne oppgaven (PDF, 515k).

- Jeg kommer ikke til å dele ut disse kodene eller nøkkelen - det er Microsofts eiendom. Jeg har snakket med Microsoft om mitt arbeid, og vi har avklart hva som er lovlig forskningsaktivitet. Jeg skulle gjerne fortalt alle hvordan de gjør det, men jeg kan ikke, sier Huang til Cnet.

Huang bygde et kretskort som han loddet mellom to Xbox-komponenter. Elektronikken på kortet snuser på trafikken mellom komponentene, og ut fra den kunne Huang hente sikkerhetskodene.

Det tok ham tre uker og 400 kroner. Arbeidet var ferdig allerede i februar, men Huang skriver i en beskjed på Xboxhacker at det tok tre måneder å klarere det med Microsoft og MIT.

Microsoft sier Huangs forskning ikke utgjør noen trussel, og sier de støtter opp om slik forskning generelt. Men selskapet understreker også at de kommer til å gå etter alle og enhver som prøver å modifisere sitt system for å bryte copyright-bestemmelsene, enten det gjelder Microsoft eller deres partnere.

Det er ikke så lenge siden det kom såkalte modchips, eller modifiseringsbrikker til Xbox. I tillegg jobber en mengde folk rundt omkring med å hacke spillekonsollen for å tilpasse den sine egne behov. Hacking og cracking har blitt et mareritt for Sony, som med sine oversubsidierte Playstation-konsoller skal tjene penger på spillene de selger. Selskapene taper store penger på modifiserte konsoller som spiller piratkopierte spill.

Huang sier han arbeider med å knekke sikkerhetssystemet på Xbox på en måte som lar ham dele sine innsikter med resten av verden. Han ser for seg en eksplosjon av åpen kode-programvare som kan bruke Xbox som en kraftig men billig PC-erstatning.

Til toppen