Abonner
BEDRIFTSTEKNOLOGI

Xbox-nettverk lanseres i november

Snart skal Microsoft skal Xbox Live. Først ute er USA, der spillerne skal kunne konkurrere og kommunisere via spillkonsollen i god tid før jul.

Microsoft bekrefter nå tidligere digi.no-oppslag om at Xbox Live, online-nettverket til sin Xbox spillkonsoll, skal lanseres den 15. november. Xbox Live er en online-tjeneste fra Microsoft, der spillere kobler Xbox-en sin på nettet og leker med andre Xbox-eiere der ute.

Les også:

15 november er i tillegg ettårsjubiléet for xboksen, så da er det ekstra stas. Xbox Live består av en startpakke som vil koste rundt 380 kroner, som er inkludert 12 måneders tilagng til nettverket, ett spill, og et hodesett for å kunne snakke med andre spillere, ifølge Reuters.


En talsmann for selskapet opplyser at de vil ha seks spill klare på lanseringsdagen, og at de innen utgangen av året satser på å ha 16 spill klare.

Allerede denne måneden får 10.000 heldiggriser lov å teste nettverket, bare for å se at alt funker. Ved lansering mener Microsoft de skal ha et nettverk som tåler noe helt grymt mye mer enn den bruken det vil få i begynnelsen.

Både Sony Computer Entertainment Inc og Nintendo skal også sette igang nett-tjenester til sine spillbokser.Ifølge en undersøkelse fra Interactive Digital Software Association, spiller hele 31 prosent av alle ivrige dataspillere på nettet også.