Yahoo-aksjonærer arge etter børsras

Yahoos markedsverdi falt til under 75 prosent av det Microsoft var villig til å gi.

Yahoo-aksjonærer arge etter børsras

Yahoos markedsverdi falt til under 75 prosent av det Microsoft var villig til å gi.

I går var første børsdag etter bruddet mellom Microsoft og Yahoo. Analytikerne hadde ventet at kursen ville falle fra fredagens 28,67 dollar til et sted mellom 20 og 25 dollar.

    Les også:

De fikk rett: Da børsen stengte i går kveld lå Yahoo-kursen rett under 25 dollar: 24,37 dollar. Det er et fall på 15 prosent. Aksjen tok seg faktisk litt opp de siste timene, etter å ha falt 17 prosent til å begynne med.

Aksjekursen på 24,37 dollar innebærer at markedet verdsetter Yahoo til 74 prosent av det Microsoft var villig til å gi.

Wall Street Journal siterer uttalelser fra flere store Yahoo-aksjonærer, som mener selskapet burde godtatt Microsoft-budet som tilsvarte 33 dollar per Yahoo-aksjen. I stedet tviholdt Yahoo-sjef Jerry Yang og hans styre på at selskapets reelle verdi er 37 dollar per aksje.

En representant for Capital Research & Management sa det er ganske klart at de fleste aksjonærene ville vært fornøyd med å selge for rundt 34 dollar per aksje. Konsernet er Yahoos største aksjonær, med en andel på over 16 prosent.

Representanter for to andre aksjonærgrupper uttaler seg i tilsvarende vendinger, men anonymt. De hadde varslet Yahoo-ledelsen i forrige uke om at de ville godta et bud på 33 til 34 dollar, og bekrefter at flere investorer håper på en ny dialog med Microsoft.

Investorene mener også det var feil at Yahoo lot gründerne Jerry Yang og David Filo stå for forhandlingene med Microsoft, siden de må antas å være forutinntatt mot både salg i sin alminnelighet og Microsoft i særdeleshet.

Yahoo-styret står på sitt. Samtidig sa Yang i går til nyhetsbyråene at han hadde trodd Steve Ballmer og Microsoft ville kommet med et nytt forslag etter at Yahoo foreslo 37 dollar som motforslag til Microsofts nye bud på 33 dollar. I stedet fant Ballmer det mest hensiktsmessig å avslutte forhandlingene helt.

Yang har som mål å øke Yahoos årlige omsetningsvekst til 25 prosent i både 2009 og 2010. I dag er vekstraten 12 prosent. Analytikere i UBS sier til Associated Press at de betrakter målet som lite troverdig.

Analytiker George Askew i Stifel Nicolaus publiserte et notat mandag der han utropte Google til vinner, uavhengig av hvorvidt de får til et samarbeid med Yahoo om søkrelaterte annonser eller ikke.

Poenget er at Google unngår en koalisjon av sine to sterkeste konkurrenter.

Børsen deler trolig denne oppfatningen: Google-aksjen steg 2,3 prosent i går.

I går ble det meldt at det skal være aksjonærmøte i Yahoo 3. juli.

    Les også:

Til toppen