JUSS OG SAMFUNN

Yahoo! anklages for sensur

Yahoo har lenge markert seg som en klar motstanser av sensur på Internett. Nå møter selskapet som er mest kjent for sin søkemaskin med samme navn, selv sensurbeskyldninger etter å ha nektet en interessegruppe annonseplass.

Frode Eriksen og Sjur Enge (illustrasjon)
16. okt. 1996 - 12:30

Beskyldningene kommer fra en gruppe som er tilhengere av Californias nye "lovforslag 211". Denne loven gjør det lettere for aksjeeiere å saksøke selskap som presenterer informasjon som senere skulle vise seg å være gale. Tilhengerne ble avvist da de bestilte annonsering til støtte for forslaget.

Kampen mellom tilhengerne og motstanderne av "lovforslag 211" er en av de dyreste som noen sinne er utkjempet i californiske massemedier. Mer enn 200 millioner kroner er brukt for å ytre meninger om lovforslaget.

Yahoo! har selv tidligere donert 170.000 kroner til en gruppe som er motstander av lovforslaget.

- Yahoo! tar bare inn politiske annonser når organisasjoner som representerer begge sider har bestilt annonser, sa Jeffrey Mallett, visepresident for Yahoo's forretningsvirksomhet, i et intervju med nyhetsbyrået Bloomberg i går.

Per 30. september hadde tilhengere av lovforslaget, i hovedsak advokater, skaffet til veie vel 40 millioner kroner, mens motstandere av loven med mange teknologibedrifter i spissen hadde investeri mer enn 180 millioner kroner.

Flere bedrifter som Intel Corp. og Novellus Systems Inc. har truet med å stoppe all informasjon om fremtidsplaner om lovforslag 211 blir vedtatt.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.