Yahoo mener de har forklaringen på hackerangrepet i 2014

500 millioner kontoer er på avveie

Yahoo ble kompromittert i 2014 og informasjon om 500 millioner kontoer skal være på avveie.
Yahoo ble kompromittert i 2014 og informasjon om 500 millioner kontoer skal være på avveie.

500 millioner kontoer er på avveie

IT-selskapet Yahoo bekrefter at en halv milliard Yahoo-kontoer ble hacket for to år siden og at hackerne trolig handlet på oppdrag fra en stat.

Selskapet har sendt ut en advarsel til alle sine brukere.

Statlig sponset

Der skriver de blant annet:

– En etterforskning viser at en kopi av utvalgte brukerkontoer ble stjålet fra våre systemer sent i 2014 av det vi tror er en statlig sponset aktør. Vi jobber tett med myndighetene for å finne ut av hva som har skjedd.

Basert på det som har kommet fram i den pågående etterforskningen, så antar Yahoo at informasjon fra minst 500 millioner brukerkontoer ble stjålet.

– Informasjonen som er stjålet kan omfatte navn, epostadresser, telefonnumre, fødselsdatoer, hashede passord, og i noen tilfeller ukrypterte sikkerhetsspørsmål.

– Tøff ryddejobb

Men ifølge Yahoo har ikke hackerne hentet ut kredittkortopplysninger og ikke-krypterte passord.

– Yahoo jobber tett med politiet i denne saken, sier selskapet videre.

Selskapet føyer seg altså inn i rekken av store selskaper som er hacket de siste årene. Bare for noen uker siden bekreftet Dropbox at de ble utsatt for et massivt dataangrep i 2012 der 68 millioner kontoer ble kompromittert.

Da sa den norske sikkerhetseksperten, Per Thorsheim, at det kom til å bli en tøff ryddejobb for Dropbox. 

Solgt til Verizon for 41 milliarder

– Det som gjør saken mye mer alvorlig er at her er også bedrifters filer lagret. Det kan fort bli en tøff ryddejobb. Jeg er i utgangspunktet motstander av regelmessige passordbytter, men i dette tilfellet bør de fleste bytte passord. Hvis du har hatt Dropbox-konto i noen år – skift passord nå, sa Thorsheim til digi.no da.

Yahoo oppfordrer brukere som er rammet til å endre passord. Alle brukere som ikke har endret passord siden 2014 bør gjøre det for sikkerhets skyld.

I tillegg oppfordres brukere til å melde fra hvis de oppdager noe mistenkelig.

– Datainnbrudd og tyveri utført av personer som handler på oppdrag fra stater, er blitt stadig vanligere i hele teknologibransjen, heter det i en uttalelse fra det amerikanske gigantselskapet som nylig ble solgt til Verizon for 41 milliarder norske kroner

 

 

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Til toppen