JUSS OG SAMFUNN

Yahoo! skifter søkemotor

Verdens mest populære internett-portal dumper søkemotoren til Inktomi etter bare to års bruk, til fordel for den nye gutten i søke-gata.

27. juni 2000 - 10:26

Yahoo! er verdens største nettportal, og kontrakten på levering av søketeknologi for portalens cirka 20 millioner daglige søk har betydd mye prestisje for Fast-konkurrenten Inktomi
Når Yahoo! nå bytter til Googles søketeknologi er det et skudd for baugen for Inktomi, som ble med på laget da Yahoo! kvittet seg med AltaVista i 1998.

Les:
Yahoo! bryter med store nettpartnere


Google kom inn på søke-markedet i 1998, og har vært ekstremt aggresive til å kapre markedsandeler. Selskapet ble startet av Stanford-studenter med finansiell backing fra høyprofilerte Silicon Valley-investorer. Søketjenesten rangerer sidene den finner etter popularitet, det vil si hvor mange som har linket til dem, skriver CNet News.


Inktomis aksjer stupte med 18 prosent iløpet av mandagen, for Yahoo! var en av selskapets største kunder. Inktomi skal fortsatt levere søkemotoren til Yahoo!s intranett-satsing Yahoo! Corporate som ble lansert samme dag.

Analytikerne tror likevel ikke dumpingen vil svekke Inktomi i praksis. På tross av at det er søketeknologien Inktomi er mest kjent for, så står ikke den store Yahoo!-kontrakten for mer enn 2 prosent av omsetningen i selskapet, skriver nyhetstjenesten.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.