BEDRIFTSTEKNOLOGI

Yo-appen har store planer

– Handler om mye mer enn ett ord.

Skaperne av Yo ser for seg mange bruksmuligheter.
Skaperne av Yo ser for seg mange bruksmuligheter. Bilde: Skjermbilde
24. juni 2014 - 09:54

De siste dagenes mest kuriøse app-hysteri kom fra noe som heter «Yo», en applikasjon som lar brukere sende ett ord til hverandre, nemlig Yo.

Appen krever at man legger til hverandre som venner, og deretter kan sende hverandre Yo-meldingen. Ingenting mer.

I utgangspunktet var appen ment som et eksperiment – skaperen, israleske Or Arbel, kodet den på åtte timer for å lage en enkel, grunnleggende og effektiv måte å sende hverandre beskjeder på, og den underliggende motoren for varslinger er veldig elegant og rask.

Yo har faktisk vært tilgjengelig i Apples nettbutikk i noen måneder, og som så mange andre virale fenomener ble den plutselig oppdaget av nettbrukere og eksploderte i popularitet.

Ikke minst begynte pengene å komme inn, den første store investeringen i Yo er på 1,2 millioner dollar.

Nå begynner skaperne av appen å tenke fremover, og planlegger å utvide varslingsystemet til andre tjenester.

Grensesnittet er oppsiktsvekkende enkelt. <i>Bilde: Skjermbilde</i>
Grensesnittet er oppsiktsvekkende enkelt. Bilde: Skjermbilde

Or Arbel forteller til Wall Street Journal at han møter jevnlig selskaper i San Francisco som kunne tenke seg å bruke teknologien. Arbel presiserer at selskapene ikke har tenkt å sende Yo-meldinger til hverandre, men er genuint opptatt av varslingsmekanismene Yo bygger på.

Konseptene Arbel ser for seg er beskjeder når pizzaleveransen eller butikkinnkjøp er på vei, eller når klesvasken er ferdig. Han bekrefter også at oppmerksomheten fra investorer er enorm.

På mandag ble det klart at Yo passerte 950.000 brukere, og at de planlegger å åpne opp programmeringsgrensesnitt for tredjepartsutviklere.

Det ble imidlertid også raskt funnet sikkerhetshull i appen, noe Arbel mener er en fordel, da det var mulig å lukke disse så raskt som mulig, mens appen fortsatt er ukomplisert. Bare i natt kom det en oppdatering til Yo som tar for seg sikkerhetshull.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.