BEDRIFTSTEKNOLOGI

YouTube inn i musikk-kampen

Betalingstjeneste bekreftet.

En ny musikkfane på YouTube er allerede rullet ut. En betaltjeneste følger etter.
En ny musikkfane på YouTube er allerede rullet ut. En betaltjeneste følger etter. Bilde: Google/YouTube
12. nov. 2014 - 21:56

Det at Google har planer å bygge en fullverdig, abonnementsbasert musikktjeneste rundt YouTube har vært snakket om lenge, og Google selv har mer eller mindre bekreftet dette flere ganger.

Men nå er altså YouTube Music Key offisielt.

Tjenesten bakes inn i eksisterende Google Play Music, som er et Spotify-aktig abonnementstjeneste og som koster 99 kroner i måneden. Poenget er at de enorme mengdene med musikk som finnes på YouTube har vært vanskelige å få spilt av hvis man ikke er pålogget YouTube og spiller av den tilhørende videoen.

Med Music Key skal det være mulig å spille av disse YouTube-låtene selv om man låser skjermen på enheten, bytter til en annen applikasjon - eller går offline. Ønskede låter kan merkes med offline-avspilling, og lastes da ned. Avspillingen vil også være helt reklamefri.

Man vil også kunne se mange offisielle musikkvideoer direkte i Google Play Music-appen.

Music Key vil først betatestes og det er litt uavklart når tjenesten blir tilgjengelig i Norge.

I tillegg til betal-tjenesten får også vanlig YouTube mer musikk-fokus. Allerede i dag får YouTube-forsiden (samt iOS og Android-appene) en egen fane for musikk, der det ligger mikser baserte på artister man har hørt på, forslag til andre videoer, oversikt over hva man har sett i det siste og generelt populære videoklipp.

Det vil også bli lettere å høre på fulle album i stedet for enkeltlåter, der fulle diskografier fra diverse artister skal legges ut på YouTube, og være tilgjengelige i rekkefølge, med videoer og høykvalitetsmusikk tilgjengelig.

Markedet for musikkstrømming tilspisser seg stadig, og når Google og YouTube nå kommer skikkelig på banen, kan hverdagen bli problematisk for mindre aktører. Nå er spørsmålet bare når Apple velger å rulle ut sin Beats-baserte strømmeløsning.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.