RESULTATERFINANS

Ypperlig år for SAS Institute Norge

Tosifret vekst, ikke minst på grunn av Visual Analytics.

Kåre Nygård i SAS Institute Norge oppnådde over 90 prosent vekst i nysalg av programvare i 2012.
Kåre Nygård i SAS Institute Norge oppnådde over 90 prosent vekst i nysalg av programvare i 2012. Bilde: SAS Institute Norge
28. jan. 2013 - 15:32

Privateide SAS Institute sier de har gjort opp årsregnskapet for 2012 med en global omsetning på 2,87 milliarder dollar, 5,4 prosent mer inn i 2011.

I Norge omsatte selskapet for 230 millioner kroner, 17 prosent mer enn i 2011. Selskapetes pressemelding sier ingenting om resultatet. Ifølge Proff.no gikk SAS Institute Norge med underskudd i både 2010 og 2011.

Administrerende direktør Kåre Nygård sier at verktøyet Visual Analytics for i-minne-analyse – se artikkelen – «In memory» er det viktigste vi gjør – har vært en «sterk bidragsyter» til resultatet. Selskapet oppnådde over 90 prosent vekst i nysalg av programvare.

– Vi har hatt nær null kansellering av kundeavtaler og en eventyrlig vekst innen nysalget, sier Nygård.

Viktige avtaler i 2012 ble inngått med Helse Nord, Helse Sør-Øst og Telenor. 40 prosent av salgsveksten i Norge kom fra bank- og forsikring, knyttet til nye regulativkrav og til denne bransjens omlegging til en mer kundenær forretningsstrategi.

Selskapet har sammenfattet sin globale utvikling det siste året i denne grafiske framstillingen:

SAS Institute har hatt tiår med uavbrudt vekst. Finansnæringen er det viktigste kundesegmentet. <i>Bilde: SAS Institute</i>
SAS Institute har hatt tiår med uavbrudt vekst. Finansnæringen er det viktigste kundesegmentet. Bilde: SAS Institute
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.