×
Annonse fra TUM Studio for

Hacker med gode intensjoner

ANNONSE: Hacker med gode intensjoner
(Zeyu Wang)
  • TUM Studio Dette er en annonse. Journalistene i Digi.no er ikke involvert i produksjonen.

Møt Bengt Østby, vår etiske hacker. Kundene våre ber han om å bryte seg inn i sikkerhetssystemene deres, fordi han jobber for å forbedre datasikkerhet i organisasjoner og myndigheter.

Bengt er Security Innovation Senior Principal, eller enklere sagt; nordisk leder for Offensive Security i Accenture.

Bengt er Security Innovation Senior Principal, eller enklere sagt; nordisk leder for Offensive Security i Accenture. Han motiveres av å hjelpe samfunnet gjennom prosjekter hvor han avdekker sikkerhetshull som kan misbrukes av kriminelle. Han tester kritisk infrastruktur som påvirker nasjonen Norge, og jobber med å avdekke sikkerhetsfeil som kan ha globale konsekvenser.

«I dag står vi opp mot flere typer aktører som truer både privatpersoner og rikets sikkerhet. Vi jobber aktivt mot trusselaktører som utenlands etterretning, store kriminelle mafianettverk, men også datakyndige 14-åringer som driver defacing av websider. Det er givende å avdekke sikkerhetsfeil i banker som minsker sannsynligheten for at privatpersoner blir svindlet, eller å sikre strømnettet for alle Norges innbyggere» sier Bengt.

Er du vår nye sikkerhetsekspert? Sjekk ledige stillinger her!

Internasjonalt samarbeid en del av hverdagen

Etter 20 år i arbeidslivet og erfaring fra Norman, eget sikkerhetsselskap og som konsulent, valgte han i mars i år å bli en del av Accenture. Han trekker frem styrken i å jobbe i en stor profesjonell organisasjon hvor lokal spisskompetanse og fageksperter i utlandet samarbeider tett.

«Min bakgrunn innen Windows Driverutvikling kommer godt med når jeg samarbeider med kollegaer i trussel og etterretningsavdelingen vår i Nederland, og hackerteamet i Israel som bruker egenutviklet programvare når de utfører angrep» sier Bengt.

Han liker at vi jobber som et team mot kunder og at vi blir en integrert del av kunders sikkerhetsteam hvor vi samarbeider om utvikling. At vi dermed sikrer en helhet i prosjekter og et samarbeid på tvers både lokalt og med kollegaer innen sikkerhet i andre land gjør hverdagen spennende.

To jobber og en mastergrad på gang

Når man jobber med offensiv sikkerhet kan man ikke være bakpå. Bengt trekker frem testing av IoT enheter, og avlytting og manipulasjon av ZigBee og Bluetooth trafikk som noe av det mest krevende han har måtte lære seg. Han mener det er nyttig og viktig å jobbe med flere prosjekter samtidig, og med korte oppdrag på 1-2 måneder i prosjekt hvor han jobber med de aller viktigste sikkerhetskomponentene i store norske selskaper.

Det er helt nødvendig å holde seg oppdatert i en sikkerhetsrolle, og det gjør man i Accenture. Man får et unikt innblikk i problemstillinger og tilhørende læring når man jobber med ulike kunder, samarbeider så tett med fagekspertise i utlandet, i tillegg til at vi oppmuntres til å ta kurs og sertifiseringer.

Bengt holder seg virkelig oppdatert, for i tillegg til jobben hos oss, er Bengt foreleser i Digital Teknologi, Informasjonssikkerhet og Programmering ved Høyskolen Kristiania, og tar en Executive Mastergrad i Internrevisjon og Ledelse ved Handelshøyskolen BI. Som han selv sier, når man skal lære bort noe må kan kunne det bedre enn om man kun skal bruke det. Han får spørsmål fra studenter med ulike vinklinger og basert på alle varianter av forkunnskaper, på jobb er han vant til å jobbe med de beste i sine felt. Disse erfaringene tar han med seg i møte med kunder og internt. Med familie og så mange ting som skjer, er Bengt veldig glad for at Accenture er en arbeidsplass med fleksible rammer.

Vil du jobbe med Bengt? Sjekk ut ledige stillinger i Security hos oss her!

 

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Til toppen