Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Voldsom vekst for Applied Intelligence-satsing – søker titalls nye utviklere og teknologer

 
 
Del

Accenture et av verdens aller største konsulentselskaper, med mer enn 470.000 ansatte på verdensbasis. Blant den snaut halve millionen finnes 6000 eksperter på dyp læring og kunstig intelligens, og med over 1500 patenter innen feltet, er Accenture også helt i front på det de selv kaller Applied Intelligence.

 
 

– Kort oppsummert er Applied Intelligence Accenture sin måte å kombinere kunstig intelligens, data, avansert analyse og intelligent automasjon. Synergien mellom disse teknologiene anvender vi for å løse komplekse utfordringer i alle tenkelige industrier, forteller Niloufar Adrians, som er manager i Applied Intelligence i Norge.

Avdelingen opplever for tiden et rush av nye kunder, og ser nå behovet for å ruste opp ytterligere med teknologikompetanse.

– Dette er et relativt nytt felt i kraftig vekst, og vi søker løpende etter flere teknologer, utviklere og prosjektledere som kan være med å forme utviklingen.

Vis mer

Hun forteller at Accenture er forpliktet til god kjønnsbalanse, og at de har et skarpt fokus på dette i Applied Intelligence når de nå rekrutterer.

– Jeg vet det er flotte muligheter for kvinner på Applied Intelligence-feltet, og ja, det er rom for at kvinner og mødre kan lykkes i Accenture. Personlig har jeg fått muligheten til å ha den balansen mellom arbeidsliv og privatliv som jeg ønsket for min familie. Samtidig har jeg fått muligheten til å dyrke og nå mine ambisjoner i karrieren, gjennom den støtten, respekten, forståelsen og oppmuntringen som jeg har mottatt i Accenture, hun.

For å lykkes i avdelingen er det viktig å evne å tenke nytt, og annerledes.

– Det er veldig viktig å være åpen for å lære nye ting og utfordre etablerte sannheter, nettopp fordi dette er et område som vokser i rasende fart. Det er utrolig spennende, men betyr også at du må være fleksibel og kunne holde følge med utviklingen. Dette er langt ifra en rutinejobb, og det gjelder å være litt innovativ, forteller Adrians.

– Det er ingen begrensninger

– Vi er utrolig heldige i denne avdelingen som får jobbe med de aller mest innovative, spennende og rasktvoksende teknologiene. Feltet vårt er helt unikt på den måten, med voldsomme endringer både i markedet og hos kundene våre, forteller Adrians engasjert.

Hun sier det ligger ekstremt mye urealisert verdi i bortgjemte data rundt omkring. Alle virksomheter som er i et konkurransedrevet marked og ønsker å være i forkant av utviklingen, er nødt til å utnytte dataen sin, mener hun.

– God databehandling er helt avgjørende, og grunnlaget for avansert analyse og kunstig intelligens i dag. Når vi starter å jobbe med nye kunder så hender det ofte at de ikke aner hvor mye data de sitter på og hva slags urealisert verdi som gjemmer seg der. Så første steg med en ny kunde er som regel å organisere behandlingen av data for å kartlegge potensialet som ligger der.

Avdelingen bistår mye med dataintegrering- og transformasjon, visualisering, og gjøre innsikten om til grunnlag for viktige avgjørelser.

– Det vil blant annet si databehandling, predikasjoner og prognoser, robotikk, Data Mining, maskinlæring, kunstig intelligens og så videre. I tillegg til utvikling av nye løsninger, har vi Accentures Applied Intelligence-plattform med ferdig oppsatte løsninger for ulike sektorer, som vi kan tilby våre kunder, legger hun til.

– Innenfor disse feltene finnes det igjen mange ulike teknologier i markedet, og vi er svært fleksible ved at vi kan jobbe med nesten alle partnere – så det er ingen begrensninger, legger hun til.

Fra Nokia til Accenture Norge

Selv har Adrians en bachelorgrad i Information Technology med spesialisering i mobilprogrammering, i tillegg til en mastergrad i Business Informatics – begge fra hjemlandet Finland. Karrieren startet hun som utvikler i Nokia før hun ble overført til Accenture Finland, da de kjøpte opp Nokia's avdeling for forskning og utvikling.

– I overgangen fant jeg meg veldig godt til rette i Accenture. Jeg likte å jobbe som konsulent, og følte at det var et privilegium med adgang til så varierte muligheter, hvor man skaper unike løsninger til ulike kunder på tvers av bransjer. Da jeg senere bestemte meg for å flytte til Norge ønsket jeg å bli værende i Accenture-systemet, og ba derfor om å bli overført til Accenture Norge, forteller hun.

 
 

Nå jobber hun som manager i Applied Intelligence-satsingen i Norge.

– Kort fortalt om min rolle så jeg ansvarlig for leveranser på Applied Intelligence-prosjektene. Dette inkluderer all prosjektledelse i tillegg til kundestøtte for våre kunder. Veldig mange av kundene våre er i prosessen med å gå over til Applied Intelligence-feltet. Vår jobb er å støtte dem hele veien fra start til slutt, og stille vår ekspertise til rådighet. Jeg sørger for faglig støtte etter behov og er bindeleddet mellom Applied Intelligence-teamet, kunden og andre stakeholdere.

– Hverdagen til teamene mine består i mye arbeid direkte med ulike kunder, ofte onsite. Vi har mange ulike kunder i alle tenkelige industrier, som betyr at vi støter på mange unike problemstillinger som igjen trenger unike løsninger.

Enormt globalt nettverk

Adrians forteller at mulighetsrommet for hvordan de løser oppdragene erstort.

– Vi setter sammen team spesialtilpasset hvert enkelt oppdrag. Det kan enten bestå utelukkende av Accenture-ansatte fra inn- eller utland, men vi kan også hente inn kompetanse hos eksterne partnere og jobber tett sammen med kundens egne team. Adgang til så varierte muligheter for samarbeid, synes jeg er noe av det mest spennende med å jobbe i Accenture, forteller hun engasjert.

Vis mer

I Applied Intelligence-avdelingen får hver enkelt en kompetansegruppe å tilhøre knyttet til personlige interesser og kunnskaper, som gir de mulighet til å dyrke interessene sine og fordype seg i feltet.

– Samtidig betyr ikke det at de er låst denne denne ene teknologien, men de får muligheten til å gjøre et dypdykk og være en del av en gruppe som aktivt jobber med temaet. Det gjør at du får et solid nettverk med fagpersoner innenfor samme felt, som du kan utnytte i møte med nye utfordringer, forteller hun.

– Vi har virkelig de beste folka, som jeg er veldig stolt av. Jeg er omringet av talentfulle kollegaer og har tilgang på ressurser og fageksperter fra hele verden. Å være en del av det internasjonale Applied Intelligence-nettverket i Accenture gir oss enorme muligheter.

Adrians forteller at samarbeidet på tvers av landegrensene fungerer svært bra, og at grunnen til det er en gjennomgående god bedriftskultur.

– Det er mer som et felles DNA for alle i Accenture. Jeg vil si det blant annet handler om å spille hverandre gode og bygge opp unge talenter. Nøkkelen til den gode kulturen ligger på toppen, med veldig mange gode ledere som har jobbet systematisk med dette over tid, avrunder hun.

 

Les flere artikler fra Accenture