Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

E-signaturen de har utviklet gir full kontroll på kontraktsprosessen

Tidligere ble kontraktene til skipsmeglerfirmaene sendt verden rundt med flybåren budservice for å få partene til signere. I dag foregår alt digitalt med e-signaturløsningen OceanSign, som DNVs Veracity har utviklet og skreddersydd for kunden.
Tidligere ble kontraktene til skipsmeglerfirmaene sendt verden rundt med flybåren budservice for å få partene til signere. I dag foregår alt digitalt med e-signaturløsningen OceanSign, som DNVs Veracity har utviklet og skreddersydd for kunden. Bilde: DNV
Del
FULL TRANSPARENS: – I motsetning til andre etablerte e-signaturprogrammer på markedet, lar OceanSign brukerne spore og kontrollere hele prosessen på ett sted, forteller Benedikte Oksrød, som er prosjektleder i DNV. <i>Foto:   DNV</i>
FULL TRANSPARENS: – I motsetning til andre etablerte e-signaturprogrammer på markedet, lar OceanSign brukerne spore og kontrollere hele prosessen på ett sted, forteller Benedikte Oksrød, som er prosjektleder i DNV. Foto:   DNV

Competitive ShipBrokers Ltd. (CSBL) sine medlemmer består av totalt 14 skipsmeglerfirmaer, som håndterer mer enn 30.000 kontrakter hvert år. Da de ønsket å modernisere arbeidsflyten med å etablere, signere og arkivere kontrakter, valgte de å inngå et samarbeidsprosjekt med DNVs Veracity for å utvikle en sikker digital løsning.

– Vi har jobbet tett sammen med kunden fra start til slutt for å utvikle og skreddersy e-signaturløsningen OceanSign etter deres behov. Flere av CSBLs medlemmer har nå tatt i bruk løsningen, og er veldig fornøyd med resultatet, forteller Benedikte Oksrød i DNV Veracity, som har vært prosjektleder i den operasjonelle fasen av prosjektet.

DNVs Veracity er en dataplattform og et økosystem for digital innovasjon og bransjesamarbeid innenfor maritim næring, olje- og gassindustrien, og fornybar energi. Målet er å redusere kostnadene ved innovasjon, samarbeid og implementering av nye digitale tjenester og løsninger.

Les mer om Veracity her »

Gammel praksis var tidkrevende og uoversiktlig

En skipsmegler er mellomleddet mellom skipseier og den som skal frakte gods på et skip, og kobler fraktoppdrag sammen med ledig skipskapasitet. En helt sentral del av jobben til en skipsmegler er å håndtere kontrakten mellom disse partene.

– Før OceanSign foregikk denne prosessen manuelt, noe som både var svært tungvint og ineffektivt. Papirkontrakten ble signert og sendt verden rundt mellom partene med flybåren budservice, forteller Oksrød.

Å sende papirkontrakten fram og tilbake på den måten var ikke bare kostbart, tidkrevende og uoversiktlig, men å gå over til en digital løsning ga også en miljøgevinst. 

Full digital kontroll på kontrakter med OceanSign

Med OceanSign kan skipsmeglerne i CSBL nå gjennomføre signaturprosessen digitalt, som gir dem økt effektivitet, sikkerhet og full transparens.

– OceanSign lar brukerne spore og kontrollere hele prosessen på ett sted. Skipsmeglere kan nå sette opp hvem som skal ha kontrakten for signering og koble det opp mot den integrerte e-signaturløsningen. Løsningen lar også brukerne følge med på hvem som har signert, og sende ut påminnelser ved behov, sier Oksrød.

ØKT SIKKERHET: Sikkerheten i løsningen er i gode hender med bruk av Veracity-komponenter, forteller Randi-Hilde Søreide i DNVs Veracity, som var prosjektleder i utviklingsprosjektet til OceanSign. <i>Foto:   DNV</i>
ØKT SIKKERHET: Sikkerheten i løsningen er i gode hender med bruk av Veracity-komponenter, forteller Randi-Hilde Søreide i DNVs Veracity, som var prosjektleder i utviklingsprosjektet til OceanSign. Foto:   DNV

Randi-Hilde Søreide i DNVs Veracity var prosjektleder i utviklingsprosjektet til OceanSign, før Oksrød tok over i den operasjonelle fasen. Søreide forteller at løsningen er bygget på Veracity-plattformen.

– OceanSign er basert på komponenter fra Veracity Data Platform. Først definerte og illustrerte vi brukerreisen sammen med kunden, og deretter utviklet Veracity-teamet brukergrensesnittet og den tekniske løsningen basert på det. Vi har hatt en god og tett dialog med flere iterasjoner sammen med CSBL, hvor vi hele tiden har fått feedback og gjort tilpasninger underveis, sier Søreide.

Sikkerhet står sentralt i Veracity og er en integrert del av utviklingsprosessen på plattformen, som er ISO 9001- og 27001-sertifisert. For brukere av OceanSign gir det en trygghet om at deres data er godt beskyttet.

– Kontrakter signert i OceanSign lagres i skyen hos Veracity, som er bygd på Microsoft Azure-teknologi. Dette bedrer sikkerhet og tilgjengeligheten, og er noe helt annet enn tidligere, da papirkontrakter kunne bli liggende på en pult uten å skannes og arkiveres, poengterer hun.

DNVs Veracity har i dag mer enn 1,8 millioner abonnementer og 300 tjenester i drift. Totalt har plattformen 230.000 brukere fra tusenvis av bedrifter, og hele 1500 utviklere er koblet til Veracitys «developer community».

Les mer om OceanSign her »

Et av Norges største digitale miljøer

Søreide mener en av suksessfaktorene for prosjektet har vært at Veracity har et sterkt og agilt utviklingsteam.

Vis mer

– Vi har hatt et team rundt OceanSign med mye ulik kompetanse, der alle har hatt sin rolle, som har fungert veldig godt. Vi har hatt utviklere på både frontend og backend, designere, testere og prosjektledere som har jobbet i flere iterasjonen med kunden gjennom prosjektet.

Oksrød legger til at de har en god blanding av digital kompetanse internt i Veracity.

– Vi har en ekstremt bred blanding av digital kompetanse med eksperter på alt fra A-Å. Vi har eksperter på alt fra datakvalitet, sikkerhet, sensordata, UX-design, frontend, backend, testere, arkitekter, digitale forretningsmodeller, og så videre. Det gjør at vi for eksempel er i stand til å behandle hele datastrømmen fra sensorer på båter som kommer inn i Veracity, og basert på den dataen lage datasett for å levere på miljøkrav.

– Det som er morsomt med oss i Veracity er at vi er en startup inne i det store DNV-systemet. Veracity ble startet i 2017 og er nå satt opp som et internt «joint venture» med et høyt innovasjonstempo, fortsetter Oksrød. 

Hun forteller at det er et hav av karrieremuligheter internt i DNV.  

– Det som er spennende med å jobbe i DNV er at vi jobber med komplekse tekniske løsninger og ulike typer data, som skal sys sammen til brukervennlige løsninger for våre kunder. For å løse dette jobber vi i tverrfaglige team på tvers av business segmenter, og det er ekstremt lærerikt og morsomt å jobbe med kollegaer fra hele verden.

– Samtidig legges det tilrette for, og oppfordres til, å utfordre seg selv i nye roller og forretningsområder i DNV. Det har vi begge to gjort, og det gir oss utrolig mange muligheter karrieremessig, avslutter hun. 

 

Les flere artikler fra DNV