CHATGPT

Nå er det enklere å få gode svar fra ChatGPT

Ny funksjon gir brukere mer kontroll over svarene.

ChatGPT har fått en ny oppgradering som skal gjøre den vesentlig mer effektiv og nyttig.
ChatGPT har fått en ny oppgradering som skal gjøre den vesentlig mer effektiv og nyttig. Skjermbilde: Digi.no
25. juli 2023 - 15:45

Etter først å ha tatt verden med storm, kan det nå se ut til at populariteten til ChatGPT har begynt å flate ut en smule, men OpenAI jobber fortsatt hardt med å forbedre tjenesten i den stadig tiltakende konkurransen med tilsvarende tjenester. Nå kunngjøres en stor oppgradering.

På den offisielle OpenAI-bloggen avduker selskapet en ny ChatGPT-funksjon kalt «custom instructions».

Lar brukeren gi instrukser

Den nye funksjonen gjør det mulig for brukere å legge inn instrukser, preferanser og kriterier som snakkeroboten legger til grunn når den genererer svarene sine.

Poenget med funksjonen er å definere en kontekst for svarene, slik at man ikke trenger å fylle inn alle relevante detaljer hver gang man stiller en nytt spørsmål eller ber ChatGPT om å utføre en oppgave.

For eksempel kan en lærer som bruker snakkeroboten til å sette sammen en timeplan, opplyse overfor snakkeroboten at vedkommende underviser i matematikk på tredjeklassenivå. Alle svarene vil deretter gis med dette som utgangspunkt, uten behov for å legge inn den opplysningen hver gang.

Tilsvarende kan man for eksempel fortelle ChatGPT hvor stor familie man har, dersom man bruker tjenesten til å sette sammen handlelister for dagligvarer. Den vil da legge antallet familiemedlemmer til grunn når den setter sammen listene.

Eksempel på instrukser som brukeren nå kan gi ChatGPT for å få bedre og mer relevante svar. <i>Foto: OpenAI</i>
Eksempel på instrukser som brukeren nå kan gi ChatGPT for å få bedre og mer relevante svar. Foto: OpenAI

Betaversjon inntil videre

Om man benytter OpenAIs tjeneste til koding, noe mange gjør, kan man for eksempel spesifisere hvilket programmeringsspråk man benytter. Da slipper man altså å opplyse om dette hver gang man benytter ChatGPT til å assistere med programmering.

Den nye funksjonen eksisterer foreløpig kun i en betaversjon til den betalte versjonen av ChatGPT, og OpenAI sier at man bør regne med feil og unøyaktigheter siden den ennå er under utvikling. Funksjonen skal utvides til alle brukere i de kommende ukene, opplyser selskapet, men et mer spesifikt tidspunkt foreligger ennå ikke.

Oppdateringen kommer på et tidspunkt hvor konkurransen innen generativ kunstig intelligens er i ferd med tilspisse seg. Google har allerede lansert ChatGPT-konkurrenten Bard, som nå er tilgjengelig i Norge, og nylig meldte Digi at også Apple har kastet seg inn i dansen med en snakkerobot som angivelig allerede brukes internt hos selskapet.

Ikke minst opprettet nylig Elon Musk, som var en grunnleggerne av OpenAI, sitt eget KI-selskap som skal jobbe med å avdekke universets mysterier. Selskapet, som har fått navnet xAI, består av et team av ingeniører fra blant annet Microsoft, OpenAI og Google.

ChatGPT er blant annet nyttig til å skrive dokumentasjon til etablerte koder og til å koble to ulike programmeringsteknikker, mener forskere ved Universitetet i Oslo.
Les også

Slik gjør ChatGPT forskerne mer effektive

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.