NFT

Store svingninger i NFT-markedet

– NFT-markedet kollapser, melder Wall Street Journal. – En stabilisering av markedet, mener NFT-analytiker.

Bored Ape Yacht Club har fortsatt suksess, men markedet sliter.
Bored Ape Yacht Club har fortsatt suksess, men markedet sliter. Skjermbilde: Opensea.io
6. mai 2022 - 19:00

Fra 225.000 daglige NFT-salg i september, har snittet i slutten av april sunket til rundt 19.000 salg per dag, ifølge nonfungible.com, en analyse-side for NFT-markedet. Antall aktive lommebøker har sunket med 88 prosent siden november.

– NFT-markedet kollapser, konkluderer The Wall Street Journal.

– Publikum ser ut til å miste interessen for NFT, istemmer Nonfungible i sin første kvartalsrapport for 2022. De er likevel ikke enige i at markedet har kollapset.

– Det er fortsatt gjort nesten åtte milliarder handler med NFT-er i årets første kvartal, argumenterer analytikerne, og kaller utviklingen en stabilisering.

Omstridt marked

NFT-er fikk for alvor oppmerksomhet i fjor. Etter nyheter om voldsomme gevinster og knusende milliontap, ble forkortelsen NFT kåret til et av årets nyord. Og i Oslo åpnet Norges første fysiske NFT-galleri,

Windows 11-nølerne holder operativsystemet igjen fra å ta markedsandeler i raskt tempo, viser statistikken.
Les også

Klarer ikke å få folk til å oppgradere Windows

Samtidig fortsatte diskusjonen: Er dette fremtidens investeringsobjekter, eller en sprekkeferdig boble? I et stunt som kunne tolkes som et lite stykke kunst i seg selv, lanserte australske Geoffrey Huntley The NFT Bay, og hevdet han hadde «høyreklikket på alle NFT-ene».

I januar var det stor NFT-optimisme hos teknologikjempene, og både Youtube, Twitter og Facebook lanserte egne NFT-satsinger.

Samtidig toppet interessen seg på nett, men siden den gang har antall Google-søk på begrepet NFT sunket med omtrent 80 prosent, ifølge Google trends.

Frykter tap

Nå frykter investorer å ha tapt penger, mener Wall Street Journal, og trekker frem historien om den verdens første tweet, som i mars ble solgt som NFT for 2.9 millioner dollar.

Kjøperen Sina Estavi, som er daglig leder i et blokkjede-selskap Bridge Oracle, la senere NFT-en ut på auksjon, og lovte bort halvparten av inntekten til veldedighet.

Det høyeste budet han fikk var på 14.000 dollar. Han valgte å ikke selge.

Markedet svinger, mente Estavi, som ikke angrer på å ha kjøpt NFT-en fordi «det er kapitalen min».

Fortsatt interesse

Selv om det store gullrushet etter NFT-er ser ut til å være over for denne gang, og vi kanskje vil se mindre av tilsynelatende vilkårlige størrelser som tweeter og SMS-er solgt som NFT-er, er det fortsatt interesse for deler av markedet.

Etablerte og anerkjente kunstnere selger fortsatt godt. Det er også et godt marked for NFT-er koblet til andre produkter, som kino-billetter eller konsertbilletter.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
På trappene til internasjonal suksess
På trappene til internasjonal suksess
Selv om angrepet mot Tietoevry skal være begrenset til ett svensk datasenter, skal fire helseregioner, en rekke private selskaper og et lønnssystem som brukes av 120 statlige institusjoner være berørt. Tre uker etter angrepet, sliter fortsatt universitetssykehuset i Uppsala med etterdønningene. Bildet er fra Tietoevrys kontor i Espoo, Finland.
Les også

Fortsatt store problemer etter angrepet: Tietoevry mener de ikke har sviktet

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.