IT-studier

Flokker til nytt IT-studium: 19 søkere per ledige plass

Eksplosiv økning i IT-søkere over hele landet.

Informatikkstudiene
 ved Universitetet i Oslo holder til i Ole Johan Dahls hus på Blindern
Informatikkstudiene ved Universitetet i Oslo holder til i Ole Johan Dahls hus på Blindern (Bilde: Hans A. Rosbach/Wikimedia commons)

Eksplosiv økning i IT-søkere over hele landet.

Det kan bli trangere om IT-arbeidsplassene i årene som kommer, i alle fall om vi ser på søkertallene i år.

Antall søkere med informatikk og informasjonsteknologi som førstevalg økte med hele 29,2 prosent, ifølge Samordna opptak.

Med dette er kategorien "Informatikk og informasjonsteknologi" utdanningsområdet med størst søkervekst. 

- Det er oppløftende at mange av dagens unge er så framtidsretta at de ønsker seg inn på digitale studier, sier direktør i IKT-Norge Heidi Austli til digi.no.

Tilbudet henger etter

Men mens antall søkere har skutt i været, er det ikke dermed sagt at antallet utdannede IT-arbeidere øker tilsvarende.

Mens antall kvalifiserte førstevalgsøkere i år var 4090, ble bare 3156 - 12 prosent flere enn i fjor - tilbudt plass.

1508 kvalifiserte IT-søkere står igjen uten et tilbud. Dette gjelder både førstevalgsøkere, og de som hadde IT lenger nede på listen, men ikke kom inn på høyere prioriterte ønsker.

– IKT-Norge er overrasket over at ikke regjeringen har funnet plass til enda flere teknologi -tudieplasser, sier hun.  

– Vi vet at flertallet av dagens unge vil jobbe med teknologi, og at mange flere vil måtte forholde seg den digitale utviklingen også i jobbsammenheng.

Digital økonomi og ledelse

Ett av studiene som har merket det nye søknadstrykket er  Informatikk: Digital økonomi og ledelse på Universitetet i Oslo.

Dette hadde 19 søkere per ledige plass, og seiler med sitt poengkrav på 62,1 poeng opp som landets vanskeligste IT-studie å komme inn på. 

– Programmet henvender seg til studenter som ønsker en tverrfaglig utdanning og en (ledelses)karriere i fremtidens digitaliserte samfunn, sier dekan Morten Dæhlen i sin blogg på titan.uio.no.

«Studiet er en informatikkutdanning som i tillegg tilbyr emner i økonomi, strategi, markedsføring og ledelse. Et typisk eksempel på hva man lærer, er hvordan analysere og kommunisere teknologisk utvikling og knytte dette til forretningsutvikling», heter det i bloggen.

Kommentarer (17)

Kommentarer (17)
Til toppen